Kineski kalendar začeća – predviđanja spola djeteta

Kineski kalendar začeća – predviđanja spola djeteta

Kineski kalendar začeća je kalendar predviđanja spola djeteta. Kliknite na sliku za uvećan prikaz.

U lijevom stupcu odredite redak s mjesecom u kojem je dijete začeto, a zatim u odgovarajućem stupcu dob koju je majka imala u vrijeme začeća. Kockica u kojoj se križaju te dvije varijable trebala bi dati odgovor na pitanje hoće li dijete biti muško ili ženskog spola.

Kineski kalendar predviđanja spola djeteta
Kineski kalendar predviđanja spola djeteta

Što predstavlja kineski kalendar začeća – predviđanja spola djeteta?

Prema vjerovanju, tablica iznad, točnije kineski kalendar začeća – predviđanja spola djeteta, daje točne informacije kojeg će spola biti dijete, prije nego što se spol može odrediti ultrazvukom ili prenatalnim testovima.

Kineski kalendar određuje spol djeteta prema dobi majke, oslanjajući se na lunarni kalendar, predviđajući  kako se djeca određenog spola rađaju nakon točno određenog broja ciklusa.

Koliko je točan kineski kalendar začeća?

Nema podatka sa znanstvenog stajališta koliko je kineski kalendar točan u predviđaju spola djeteta i sve se oslanja na iskustva majki vezano uz izračun prema kineskom kalendaru i njihovu osobnu procjenu točnosti.

Tko može koristiti kineski kalendar?

Kineski kalendar može koristiti bilo koja trudnica da bi pokušala saznati spol budućeg djeteta ili bilo koja osoba za provjeru točnosti uzimajući dob svoje majke u vrijeme svog začeća.  Naravno, budući da se radi o vjerovanju, a ne znanstvenoj metodi rezultat ne mora biti uvijek točan.

Što znači kada piše Kineski kalendar predviđanja spola djeteta za 2021?

Bez obzira koja godina piše na vrhu Kineskog kalendara za predviđanje spola djeteta, tablica je uvijek ista. Postoji samo jedna tablica koja se koristi od  17. stoljeća i bez obzira na tekuću godinu ona se ne mijenja.  Ako negdje vidite “Kineski kalendar predviđanja spola djeteta za 202X godinu, definitivno se radi o istoj tablici.

Postoji li Kineski kalendar predviđanja spola djeteta za dečke i cure?

Ne. Postoji samo jedna tablica koja se odnosi na oba spola.

Je li Kineski kalendar začeća isto što i Kineski kalendar trudnoće

Da Kineski kalendar začeća, Kineski kalendar predviđanja spola djeteta i Kineski kalendar trudnoće iste su stvari. Uvijek se radi o istoj tablici, a varijacije su samo u dizajnu, izgledu tablice, formatu i nazivu. Tablica uvijek daje isti odgovor jer se temelji na istom izračunu i principu, bez obzira nazvali je kineski kalendar začeća, kineski kalendar predviđanja spola djeteta ili kineski kalendar trudnoće. Kalendar daje odgovor možete li očekivati curicu ili dečka, pa se nerijetko zove i “curica ili dečko kalendar”.

Ako kineski kalendar nije točan kako mogu s pouzdanjem znati spol djeteta?

Spol djeteta se definira već samim začećem, a na ultrazvuku se može vidjeti već od 12. tjedna trudnoće, s tim da se s većom preciznošću može odrediti tek nakon 20. tjedna trudnoće.

Kineski kalendar kao i svaka druga zabavna aktivnost ima šanse da pogodi spol djeteta, ali i da pogriješi. Prenatalni testovi su puno točnija metoda otkrivanja spola nerođenog djeteta.

Nakon 10. tjedna trudnoće mogu se raditi i prenatalni testovi koji s pouzdanošću sa skoro 100 posto uz ostale parametre mogu odrediti spol djeteta.

Može li se prema kineskom kalendaru “ciljati” određeni spol djeteta prije trudnoće?

Teoretski takvo što bi bilo moguće, ali nije pouzdano. Trebalo bi odrediti majčine godine i tempirati odnose u mjesecu u kojem se očekuje određeni spol djeteta. Međutim postoji velika moralna neopravdanost takvih namjera. Nije moralno prihvatljivo niti ima svoju opravdanost u bilo kojem argumentu unaprijed birati spol djeteta.

Vezano :

Trudnoća 

Osobno iskustvo korištenja kineskog kalendara začeća – predviđanja spola djeteta

Kada smo kontrolirali učinkovitost kineskog kalendara začeća u predviđanju spola djeteta u osobnim primjerima, od 10 djece bio je točan u 7 slučajeva, što i nije veliki postotak točnosti. Međutim, moguće da se radi i o pogrešnom izračunu majke vezano uz datum začeća.


Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)