Curica ili dečko: kalendar i druge metode pogađanja spola

Curica ili dečko: kalendar

Curica ili dečko: kalendar i druge metode pogađanja spola

Uz današnje prenatalne testove i kvalitetu ultrazvuka zaista nema potrebe pogađati kroz razne mitove i priče spol djeteta, međutim, budući da je roditeljima u iščekivanju zabavno sve vezano uz njihovo dijete tako zabavu pronalaze i u ispitivanju točnosti mitova vezanih uz predviđanje spola djeteta, odnosno dobivanja odgovara na pitanje curica ili dečko.

Već od desetog tjedna trudnoće jednostavan prenatalni test koji se radi davanjem krvnog uzorka majke može dati odgovor na pitanje curica ili dečko, odnosno kojeg je spola vaša beba, a od 12 tjedna trudnoće neki ginekolozi s kvalitetnijom opremom mogu procijeniti ultrazvukom spol djeteta.

Ako se ipak želite zabavljati i pogađati što koja metoda kaže kojeg će spola biti vaše dijete ispod su one najpopularnije.

Curica ili dečko: kineski kalendar začeća

Kineski kalendar začeća ili predviđanja spola djeteta jedna je od popularnijih metoda predviđanja spola djeteta. Temelji se na dobi majke i mjesecu začeća. Potrebno je tek znati koje dobi je bila majka u vrijeme začeća, te u kojem je mjesecu beba začeta, a kalendar će dati odgovor kojeg spola bi trebala biti beba. Naravno kao i svih sličnih metoda točnost kalendara nije nikad dokazana, ali zbog toga što mnoge žene prepričavaju kako im je baš taj kineski kalendar začeća pogodio spol bebe vrlo je popularan.

Curica ili dečko: otkucaji srca bebe

Popularna je metoda promatranja broja otkucaja srca bebe. Ako vam se pokaže na ginekološkom pregledu kako beba ima veći broj otkucaja srca od 140 u minuti kaže se kako će biti curica, a ako je broj otkucaja manji od 140 tada bi navodno trebao biti dječak.

Međutim, ni ova metoda nikada nije dobila znanstvenu potporu. Gotova sva istraživanja govore o prosječnom broju otkucaja srca u minuti od 150, s varijacijama plus ili minus 25, neovisno o spolu bebe.

Curica ili dečko: oblik trbuha

Prema vjerovanju ako vam je trbuh visoko podignut nosite curicu, a ako nosite niže bebu tada nosite dečka. Naravno, hoćete li nositi visoko ili nisko bebu najviše ovisi o tome koliko ste ranije trudnoća imali, te o vašoj muskulaturi, ali mnogi pronalaze zabavu u promatranju vašeg trbuha i predviđanju spola bebe. Također, zna se reći da ako se širite u struku kako se radi o dečku, a ako vaš struk ostaje uzak, a trbuh se tek ispupčuje prema naprijed kako će biti curica. Naravno gdje ćete se širiti ovisi ponajprije o vašoj građi, te o položaju bebe unutar trbuha, a ne o tome nosite li curicu ili dečka.

Curica ili dečko: slano ili slatko

Mnogi pokušavaju predvidjeti spol djeteta po tome jede li vam se u trudnoći slatko ili slano. Pa na primjer ako čeznete za kiselim krastavcima ili čipsom nosite dječaka. Čeznete li za slatkišima i kolačima vjerojatno nosite curicu. Naravno ni jedno istraživanje nije poduprlo ovu tezu, a ono za čim ćete čeznuti u trudnoći najviše ovisi o potrebama vašeg organizma i vašim podsvjesnim željama, a nikako o spolu bebe.

Curica ili dečko: jutarnje mučnine

Jutarnje mučnine jedan su od najranijih signala trudnoće za neke žene, dok druge mučnine ni ne primijete. Iz tog razloga nastao je i mit da ako imate česte jutarnje mučnine nosite curicu, a ako ste sretnica bez jutarnjih mučnina da nosite dečka.

Curica ili dečko: duljina linee nigre

Tamnija linija koja se pruža preko trbuha u vrijeme trudnoće također je popularna metoda predviđanja spola djeteta. Tako se kaže da ako ide samo do pupka nosite curicu, a ako se proteže i dalje iznad pupka prema grudima da nosite dečka.

Iako može biti zabavno „provjeravati” ove mitove pazite da se previše ne uvučete u istraživanje jer više od svih ovih metoda pri predviđanju spola vaše bebe može vam pomoći vaš ginekolog.


Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)