Ljeto s bebom kod kuće

Ljeto s bebom kod kuće

Ukoliko je vaša beba previše mala i ne želite je voditi na ljetovanje nego ostajete kod kuće svakako ćete se morati dodatno potruditi kako bi bebi a i vama bilo ugodno ljeto. Bebe i mala djeca po vrućinama drugačije se ponašaju nego odrasli i odgovara im drugačija temperatura i odjeća.

1.    Optimalna temperatura za djecu je između 20 i 25 stupnjeva što je prilično teško održati u stanu. Prostorije u kojima beba boravi dodatno zaštitite od sunca i njegovog štetnog djelovanja. Najbolje bi bilo da rano ujutro otvorite prozore kako bi ušao svježi zrak te da ih nakon toga zatvorite i spustite rolete, navučete zavjese, sve što je potrebno. Ukoliko imate ventilator vodite računa da ne puše direktno u dijete.  Također, pripazite da beba nikad nije na propuhu.

2.    Bebu redovno izvodite na svježi zrak, no, izbjegavajte sunce. Za šetnju su stoga najbolji rano jutarnji sati ili navečer, nakon zalaska sunca.

3.    U stanu, kući ili prilikom izlaska vani vodite računa da je bebi isto vruće koliko i vama stoga je oblačite u što laganije materijale, izbjegavajte sintetiku i više im oblačite pamučnu odjeću.

4.    Budući da je i bebi vruće slobodno je više puta osvježite u mlakoj vodi kako bi se osjećala slobodnije te kako bi izbjegli osipe. Poslije kupanja ne trljajte bebu ručnikom nego je samo lagano posušite nježnim pokretima.

5.    Izbjegavajte masne kreme jer takve kreme zatvaraju pore i koža od njih ne može disati

Ostavite komentar

*