Prve godine majčinstva najusamljenije godine ženinog života

Oglas

Prve godine majčinstva najusamljenije godine ženinog života

Početak majčinstva bi trebalo biti vrijeme u kojem su žene najsretnije, međutim, prema najnovijem istraživanju ispada kako su to najusamljenije godine.

Tada se žene udalje od obitelji, prijatelja, kolega s posla, te im to razdoblje postaje značajno drugačije od onoga kako su zamišljale da će biti.

Gotovo 53 posto žena u tom se razdoblju osjeća vrlo izolirano i usamljeno, a devet od deset pogodio je gubitak društvenog života, te su se osjećale kao da više ne vode normalan život.

Istraživanje provedeno na 2.000 novih majki pokazalo je kako ih samo 29 posto živi u istom gradu kao roditelji, a tek 7 posto u istom dijelu grada.

Prijatelji bez djece nemaju vremena, bake i djedovi žive kilometrima daleko, susjedi vrlo rijetko navraćaju, a prijatelji s djecom u svoje slobodno vrijeme radije odlaze u kupovinu, a istovremeno malo dijete je iznimno zahtjevno.

Zbog toga bi buduće majke trebale prije rođenja djeteta kreirati društvenu „mrežu“ i inicirati dobre odnose sa susjedima i prijateljima koji žive u blizini kako bi spriječile usamljenost.

Prve godine majčinstva najusamljenije godine ženinog života

1 comment on “Prve godine majčinstva najusamljenije godine ženinog života

  1. Ivana

    Moja najbolja prijateljica nekoliko mjeseci nakon što sam rodila rekla mi je da sam se zapustila. Naravno bila je u pravu. Sada mi je drago da mi je to rekla izravno. Poslala mi je link http://www.pepepljuga.hr i rekla da si nešto izaberem za sebe što će mi pokloniti i da krenem raditi na sebi.Taj savjet mi je danas kad se osvrnem zlata vrijedan i želim ga podjeliti sa drugim mamama.Eto nadam se da ću nekome i ja pomoći.Hvala

    Reply

Odgovori

*