25. travnja 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Vinko – imendan 2024. –

Saznajte na koji datum Vinko slavi imendan u 2024. godini. - Znate li da slavljenje imendana nije posebno samo za Hrvatsku i okolne balkanske zemlje. Imendan je poseban dan koji se slavi širom svijeta.

Saznajte na koji datum Vinko slavi imendan u 2024. godini. - Znate li da slavljenje imendana nije posebno samo za Hrvatsku i okolne balkanske zemlje. Imendan je poseban dan koji se slavi širom svijeta.

Vinko – imendan 2024. –

Vinko je katoličko ime koje ima svoj imendan u siječnju.

22.01. obilježava se imendan imena Vinko i njegovih izvedenica, poput Vincek, kao i ženskih oblika poput Vinka.

Vinko slavi imendan u siječnju 22.01. 2024.

Vinko ima još spomendan

05.04.
24.05.
27.09.

Te i tada može obilježavati svoj imendan, ako mu je svetac koji se obilježava tog datuma bliži, bliži njegovom gradu, župi ili zajednici.

Iznad ste saznali na koji datum Vinko slavi imendan u 2024. godini.

Znate li da slavljenje imendana nije posebno samo za Hrvatsku i okolne balkanske zemlje. Imendan je poseban dan koji se slavi širom svijeta. Imena svetaca naznačena su u katoličkom kalendaru . Ima li više svetaca i blaženika s istim imenom u kalendaru proslavit ćete imendan koji je najbliži vašem rođendanu ili koji je najznačajniji  u vašoj župi i susjednim župama ili okruženju.

Ako se zovete Vinko i danas je neki od datuma iznad SRETAN VAM IMENDAN Vinko ♥

Sretan imendan Vinka!

Sretan imendan Vina!

Sretan imendan Vino!

Sretan imendan Vincek!

Vincekovo u siječnju

Vinkovo ili Vincekovo je proslava povodom blagdana svetog Vinka 22. siječnja, a obično traje cijeli vikend oko tog blagdana, iako se obilno najviše proslavlja na sam dan.

Blagdan sv. Vinka obilježava početak nove vinogradarske godine, te se prema običajima na taj dan po prvi put u novoj godini ide u vinograde. Zapravo je Vincekovo Nova vinogradarska godina.

Blagdan svetog Vinka označava buđenje vinograda, te ga vinogradari širom svijeta stoljećima obilježavaju, a uz vinogradare i svi oni koji vole dobro vino i kvalitetno vino.

Vinkovo u rujnu

Vinkovo u rujnu obilježava se 22.rujna, prema svecu Vinku Paulskom, koji je proglašen zaštitnikom siromaha, bolesnika, socijalnih i kreativnih radnika.

I dok je Vinkovo ili Vincekovo u siječnju imendan koji se obično proslavlja uz vino i obilježen je veseljem, imendan u rujnu obilježava se kroz dobrotvorni i misionarski rad, pomaganje drugima, organiziranjem obroka i pomoći za siromahe, a posebno siromašnu i napuštenu djecu.

Vezano: