27. travnja 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Hrvoje – imendan 2024 –

Saznajte na koji datum Hrvoje slavi imendan u 2024. godini. - Znate li da slavljenje imendana nije posebno samo za Hrvatsku i okolne balkanske zemlje. Imendan je poseban dan koji se slavi širom svijeta.

Hrvoje – imendan 2024 –

Hrvoje je jedinstveno hrvatsko ime, koje svoj korijen vuče iz naziva države i pridjeva hrvatski. Međutim, smatra se kako je Hrvoje zapravo slobodan prijevod imena Andrija, pa zapravo Hrvoje slavi imendan na san svetog Andrije 30.11.

30.11. obilježava se imendan imena Andrija i prijevoda Hrvoje.

Taj dan također, imendan svih izvedenica od imena Andrija i ženskih oblika.

Prema tome Hrvoje ima još i spomendane svaki put kada je spomendan imena Andrija 06.01.; 04.02.; 16.05; 20.09. i 24.11.

Na dan 30. studenog obilježava se blagdan svetog Andrije apostola i zapravo se slavi imendan osoba koje nose ime Hrvoje.

Naravno, ako se zovete Hrvoje, svoj imendan možete obilježavati na bilo koji spomendan imena Andrija. Obično se imendan obilježava na dan kada se slavi veliki svetac ili ako je vaša župa, mjesto ili crkva posvećena svecu ili baženiku tog imena.

Znate li da slavljenje imendana nije posebno samo za Hrvatsku i okolne balkanske zemlje. Imendan je poseban dan koji se slavi širom svijeta. Imena svetaca naznačena su u katoličkom kalendaru . Ima li više svetaca i blaženika s istim imenom u kalendaru proslavit ćete imendan koji je najbliži vašem rođendanu ili koji je najznačajniji  u vašoj župi i susjednim župama ili okruženju.

Ako se zovete Hrvoje i danas je neki od datuma iznad SRETAN VAM IMENDAN Hrvoje

Čestitke za imendan Hrvoje

Želite li Hrvoju čestitati imendan možete to s jednostavnom rečenicom:

Hrvoje želim ti sretan imendan!
Ili
Dragi Hrvoje želim ti sretan imendan!

Opširnije o temi: Andrija imendan