23. travnja 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Andrija – imendan 2024. –

Saznajte na koji datum Andrija slavi imendan u 2024. godini. - Znate li da slavljenje imendana nije posebno samo za Hrvatsku i okolne balkanske zemlje. Imendan je poseban dan koji se slavi širom svijeta.

Andrija - imendan 2024. -

 Andrija – imendan 2024. –

Andrija je katoličko ime koje ima svoj imendan u studenom.

30.11. obilježava se imendan imena Andrija i njegovih izvedenica Andrijana,  Andrea, Andro… kao i njegovih ženskih izvedenica poput Andrijana.

Andrija još slavi spomendane:

06.01.

04.02.

16.05.

20.09.

24.11.

Na dan 30. studenog obilježava se dan sv. Andrije apostola i tada se slavi njegov imendan.

Naravno, koji ćete dan slaviti i obilježavati svoj imendan ako se zovete Andrija, ovisit će i o vašoj župi, jer ako je vaše mjesto posvećeno ili je drugi Andrija zaštitnik vašeg mjesta ili vaše župe tada ćete svoj imendan proslaviti na taj dan.

Iznad ste saznali na koji datum Andrija slavi imendan u 2024. godini.

Znate li da slavljenje imendana nije posebno samo za Hrvatsku i okolne balkanske zemlje. Imendan je poseban dan koji se slavi širom svijeta. Imena svetaca naznačena su u katoličkom kalendaru . Ima li više svetaca i blaženika s istim imenom u kalendaru proslavit ćete imendan koji je najbliži vašem rođendanu ili koji je najznačajniji  u vašoj župi i susjednim župama ili okruženju.

Ako se zovete Andrija i danas je neki od datuma iznad SRETAN VAM IMENDAN Andrija ♥

Čestitke za imendan Andrija

Želite li čestitati Andriji kojeg poznajete imendan možete s jednostavnim:

Sretan imendan Andrija!

Ili

Dragi Andrija sretan ti imendan!

Svoju čestitku možete i proširiti s osobinama sveca ili značenjem samog imena Andrija, pa tako možete čestitati:

Dragi Andrija sretan ti imendan, želim ti da uvijek budeš tako muževan i šarmantan, baš kakvo je značenje imena kojeg nosiš!

Andrija, sretan ti imendan, te ostani i dalje tako hrabar i jak, kao što je značenje tvoga imena!

Sveti Andrija Apostol

Sveti Andrija brat je svetog Petra. Obojica su bili ribari i učenici Ivana Krstitelja.

Sveti Andrija rodio se u Betasaidi, a roditleji su mu dali ime Andrija, koje na grčkom jeziku znači hrabrost ili jakost, kao da su znali koliko će mu kasnije trebati jakosti u hrabrosti u životu. Sveti Andrija posebno se odlikovao svojim životom.

Sveti Andrija zaštitnik je ribara, mesara i trgovaca. Međutim, zanimljivo je da postoji posebna molitva kojom se sv. Andriji mole djevojke za sretnu udaju.

Molitva svetom Andriji za sretnu udaju

Gospodine, tako bih željela
imati čovjeka koji me razumije i kojemu bih mogla sve reći. Želim
čovjeka koji bi me iskreno ljubio. Daj da nađem nekoga koji se s
ljubavlju ne igra. Daj da nađem nekoga koji traži moju dušu i srce, a
ne samo moje tijelo. Daj da nađem nekoga koji će obogaćivati moj život i koji me neće jednoga dana ostaviti osiromašenu i upropaštenu. Pomozi mi da i ja u njegov život unesem radost i vedrinu
.

Pomozi mi da nađem ljubav kojom nas ti ljubiš.
To te molim po zagovoru svetog Andrije.

Amen.

Andrija imendan i spomendani

Ime Andrija obilježava se u nekoliko različitih dana tijekom godine, zbog popularnosti sv. Andrije Apostola, te mnogih ljudi koji su po njemu dobili ime, a kasnije živjeli svetim životom, postali sveci ili blaženi. Brojne su župe i crkve pod zaštitom ovog sveca, a imamo i nekoliko otoka koji se nazivaju po ovom svecu, pokraj Rovinja, Visa i Dubrovnika.

Sveti Andrija Bessette

Sveti Andrija Bessette kanadski je svetac za kojeg se smatra da je izliječio na tisuće bolesnika. Njegov spomendan se obilježava 6. siječnja. Blaženim ga je proglasio 1982. papa Ivan Pavao II, a svetim 2010. papa Benedikt XVI. Posvećene su mu mnoge župe, crkve, kapele, škole i ulice diljem Kanade i svijeta.

Sveti Andrija Corsini

Sveti Andrija Corsini talijanski je svetac iz 14 stoljeća. Bio je to pravi mirotvorac, kojeg će papa Urban V. poslati u Bolognu kako bi smirio i spriječio nastali sukob između pučana i plemića. Poznat kao prorok i čudotvorac, umire u Fiesoleu 6. siječnja 1373. godine. Papa Eugen IV. proglasio ga 1440. godine blaženim, papa Urban VIII. ga je proglasio1629. godine svetim.

Vezano: