Veličine za bebe po mjesecima

8. veljače 2021. 0 By admin

Veličine za bebe po mjesecima

 

Kako biste kupili odjeću za bebe pravi broj najvažnije je znati kada je beba rođena, odnosno koliko mjeseci beba ima. U bebe se obično ubrajaju novorođenčad i dojenčad, a to su bebe okvirno do 24 mjeseca ili 36 mjeseci, a nakon toga tražite odjeću za dječake ili odjeću za djevojčice.

Prilikom kupovine odjeće za bebe uzmite u obzir da li je beba prijevremeno rođena, krupnija ili sitnija.

Najbolje ćete odabrati pravu veličinu za bebe da uzmete u obzir:

1 – koliko će beba imati mjeseci prilikom nošenja odjeće, ovo je bitno ako kupujete vansezonsku odjeću, primjerice jaknu koju kupujete ljeti.
2 – je li beba rođena okvirno u terminu
3 – radi li se o krupnijoj ili sitnijoj bebi

Brojevi za bebe su podijeljeni na ljestvicu gdje je svaki sljedeći broj veći za 6 obično od 44 do 104.

Iz tabele odaberete broj koji se odnosi na broj mjeseci, a zatim po drugom kriteriju ako je beba rođena prije termina smanjite za broj, a ako je beba krupnija kupite broj veću odjeću.

Veličine za bebe po mjesecima

Npr. kupujete u travnju dvodijelni komplet majicu i kratke hlačice za bebu koja u trenutku kupovine ima 6 mjeseci. Budući da će kratke rukave i kratke hlačice moći nositi tek u lipnju dodajete 2 mjeseca i tražite odjeću veličine prema tablici za bebu od 8 mjeseci. Budući da je broj 74 od 6 do 9 mjeseci, a beba će imati 8 mjeseci na početku ljeta, dobro bi bilo uzeti kompletić veći za jedan broj odnosno broj 80.

Ispod ćete pronaći više savjeta vezanih za veličine za bebe i kompletniju tablicu s nekoliko najpoznaitjih marki, kao i tablicu za dječje veličine djece starije od 3 godine. 

Veličine za bebe – standardne, H&M, Zara, Pepco i Lidl

Veličine dječje odjeće – tablica s kojom ne možete pogriješiti