29. ožujka 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Dijete u društvu odraslih

U društvu odraslih osoba djetetu je obično dosadno, pa postaje nestrpljivo...

Dijete u društvu odraslih

U društvu odraslih osoba djetetu je obično dosadno, pa postaje nestrpljivo, stoga to treba uzeti u obzir i skratiti razgovor u djetetovoj nazočnosti.
Ako vam dolaze gosti, vaše dijete bi ih trebalo pozdraviti, a zatim otići u svoju sobu ili drugu prostoriju kako bi što manje smetalo odraslim osobama, ali i kako bi što manje odrasli smetali njemu.

Ako idete u goste ne preporučuje se da dijete vodite sa sobom, osim u iznimnim situacijama kada osobe koje posjećujete i same imaju djecu, a želite da se djeca međusobno druže.

Ako dijete vodite zbog toga što ga nemate nigdje ostaviti i bit će isključivo u društvu odraslih osoba, tada posjeta treba biti što kraća. U tom slučaju, dijete bi trebalo sjediti uz vas i to mirno, te se ne uplitati u razgovor. To ćete izvesti tako da mu ponesete neku igru koju dijete voli, a nema priliku često igrati.

Međutim, dijete u gostima ne smije biti poput lutke, te ga morate naučiti da se ponaša prirodno. Neka prihvati hranu i piće koje mu se nudi, ali umjereno. Objasnite mu kako treba pozdraviti starije prilikom odlaska i dolaska, te pristojno odgovarati na postavljena pitanja.