Planiranje obiteljskog okupljanja

      Nema komentara na Planiranje obiteljskog okupljanja

Oglas

Planiranje obiteljskog okupljanja

Pri planiranju obiteljskog okupljanja obično imamo velika očekivanja, zbog toga i najmanja sitnica koja krene krivo može nam pokvariti raspoloženje. Kako biste izbjegli stres ili ga eventualno umanjili predlažemo da slijedite ovih nekoliko savjeta.

1. Planirajte unaprijed. Prepirke u zadnji trenutak uvijek su najviše stresne. Odvojite za pripremu dvaput više vremena nego što objektivno mislite da je potrebno.

2. Razgovarajte i pažljivo slušajte. Drugi članovi obitelji ne mogu pogoditi što mislite. Recite im svoja očekivanja i saslušajte njihove komentare i prijedloge. I one dječje.

3. Unaprijed isplanirajte vrijeme kada ćete vi uživati u slavlju. Nemojte se toliko opteretiti i pripremiti prekrasan obiteljski događaj za sve osim za vas.

4. Budite realni. Vaša obitelj se nikad neće ponašati kao ona s televizijskih reklama. Uskladite očekivanja s uobičajenim ponašanjem članova obitelji.

5. Često se podsjetite što slavite.  Nemojte da zbog organiziranja zanemarite razlog okupljanja, te npr. cijeli dan prepirete se s kćeri čiji rođendan slavite.

6. Razmislite o ograničenjima. Nemojte pozvati previše ljudi ukoliko nemate dovoljno stolica za sve. Također, ne kuhajte komplicirana jela.

7. Iskušajte nešto novo. Ako vam je dosadio ustaljeni način obilježavanja određenih prigoda usudite se isplanirati nešto potpuno drugačije.

8. Ne trošite previše. Naravno da želite zadiviti sve, ali ne smijete potrošiti više nego što si možete priuštiti jer će vas tada nervirati sve sitnice.

9. Improvizirajte. Ako sve i ne bude po vašem planu pokušajte zadržati vedrinu duha.

Planiranje obiteljskog okupljanja

Odgovori

*