19. travnja 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Najbolji kućni ljubimci za obitelji s djecom

Najbolji kućni ljubimci za obitelji s djecom

-1- Pas

Najbolji kućni ljubimci za obitelji s djecom

Koliko je knjiga napisano i filmova snimljeno o djeci i psima?! Postoji i razlog zbog kojeg je to tako. Psi su odlični ljubimci za djecu. Ali prije nego što udomite psa morate provjeriti kako se slaže s djecom.

-2- Ribica

kucni-ljubimci-2

One su živahne, lijepe i zanimljive za promatranje. Zbog toga je ribica odličan ljubimac za djecu. Vjerojatno ćete vi trebati čistiti akvarij, ali ako je dijete svakodnevno hrani, na taj način se uči odgovornosti.

-3- Mačka

kucni-ljubimci-3

Mačke su odličan izbor jer su nježne i zabavne. Međutim, kod neke djece se može javiti alergija na mačke, a neke mačke ne podnose buku i strku koju obično rde djeca, pa pažljivo birajte vrstu mačke.

-4- Ptičica

kucni-ljubimci-4

Djeca koja vole glazbu uživat će u cvrkutu ptice. Ptice su odličan izbor za obitelji koje vole životinje, ali nemaju dovoljno prostora za većeg ljubimca.

-5- Hrčak

kucni-ljubimci-5

Hrčci su također prikladni ljubimci za obitelji koje nemaju dovoljno prostora. Ljupki su i slatki pa se većina djece s njima igra bez ikakvog straha.

-6- Kornjača

kucni-ljubimci-6

Od prve pojave ninja kornjača, kornjače su postale omiljeni kućni ljubimac mnoge djece, posebno dječaka.  Male su i lijepe za gledat, ali se posebno mora paziti na higijenu jer  znaju biti neugodnog mirisa.

-7- Zec

kucni-ljubimci-7

Nježni, meki i zabavni zečevi su odličan izbor za stariju djecu iako nisu prikladni za malenu. Relativno lako se za njih brinuti, ali mnoge ptice ne vole njihovu blizinu, pa pažljivo ih birajte ako već imate druge kućne ljubimce.

Pravila kod izvođenja psa u šetnju