29. ožujka 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Kako samostalno napraviti ukrase za bor i Božić

Ukoliko ukrašavanju bora želite pridodati više značenje...

Ukrasi za bor uradi sam

Kako samostalno napraviti ukrase za bor i Božić

Ukoliko ukrašavanju bora želite pridodati više značenje, a istovremeno više vremena provesti u zajedničkom druženju s djecom ispod su odlične  ideje kako samostalno izraditi božićne ukrase za bor.

Izrada ukrasa za Božić

Kod izrade ukrasa za Božić za božićno drvce najvažnije stvar je vrijeme. Možda se ne čini tako, ali ručno rađeni ukrasi zahtijevaju jako puno vremena. Materijale za izradu ukrasa je čak lakše pronaći, kupiti ili pribaviti od odvojiti dovoljno vremena koliko treba za izradu ukrasa. Zbog toga je prvi zadatak planirati koliko vremena imate i što možete napraviti u tom vremenu.

Kako napraviti ukrase za Božić

Prirodno drvce, s ručno rađenim ukrasima najbolja je stvar koju možete napraviti da biste dali pozitivan primjer djeci o pravom smislu i duhu Božića. Ispod ćete pronaći zabavne i jednostavne ideje za božićne ukrase za bor po principu uradi sam, a te ideje možete proširiti i inspirirani njima napraviti mnoštvo drugih ručno rađenih ukrasa.

Božićni ukrasi – uradi sam

1. Božićna dekoracija u snježnom stilu

Možete svoje božićno uređenje doma temeljiti oko zime i uz nju vezanih simbola.

Birajte snježne pahuljice, bijele sheme boja, bijele anđele, snješka, pingvine, Djeda Božićnjaka, klizaljke, skije, sunce, mjesec i zvijezde.

Uz bijelu koja bi trebala biti dominantna boja odgovaraju ljubičasta, srebrna, zlatna, plava i crvena. Ali odlučite se za jednu do dvije boje. Nemojte miješati sve.

– Pahuljice –

Pahuljice možete izraditi tako da pronađete sliku pahuljice i precrtate na obostrano bijeli karton desetak puta, te izrežete pojedinačno pahuljice. Nakon toga napravite manju rupu na jednom kraku kako biste mogli objesiti pahuljicu. Posprejajte bijelim ili srebrnim sprejem za završni dojam. Sprej prije upotrebe isprobajte na odvojenom komadu papira i koristite samo one koji nisu vlažni, te špricaju metalik čestice ili perlice.

božićni ukrasi uradi sam
Uradi sam – ukrasi za bor – pahuljice –

-Snješko –

Snješka možete izraditi na sličan način kao pahuljice, samo umjesto metalik spreja koristite umjetni snijeg. A ručno, crnim markerom označite oči, nos i usta.

Jednako tako možete izraditi bilo koji oblik po želji: bor, anđela, zvijezdu…

Uradi sam - ukrasi za bor - pahuljice - božićni ukrasi uradi sam
Uradi sam – ukrasi za bor – snježni motivi –

2 – Vratite se u djetinjstvo rustikalnim ukrašavanjem bora

Ako živite u gradu vjerojatno ćete poželjeti ugođaj veselog ruralnog Božića i u svome domu.

Dok ukrašavate bor razmišljate o kaminu, vatri, obiteljskim igrama i zimskim danima.

Za ukrašavanje bora u ovom stilu koristite platnene trake i mašne, prirodne šišarke, predmete i ukrase izrađene od drva i tkanine. Neka vam boje budu nijanse smeđe, bež, narančaste, a blještavilo dodajte zlatnim detaljima.

Uradi sam - ukrasi za bor - pahuljice - božićni ukrasi uradi sam
Uradi sam – ukrasi za bor – ukras od šišarki –
božićni ukrasi uradi sam
Uradi sam – ukrasi za bor – ukrasni češeri –

Ukrasna drvca za bor možete napraviti od malih grančica.

Uradi sam - ukrasi za bor - pahuljice - božićni ukrasi uradi sam

Zapravo sve što imate u kući može vam poslužiti kao temelj za ručno rađene ukrase za bor.

3- Hrana, slatkiši i čokoladice na božićnom boru

Iako su na sličan način djeca ukrašavala u nekim krajevima Hrvatske grančice koje su nosile na Uskrs u crkvu, budući da se ta tradicija gubi ideje možete iskoristiti za ukrašavanje božićnog bora.

Koristite svježu, sušenu ili umjetnu hranu. Za ukrašavanje možete iskoristiti svaku vrstu hrane ili pribora za jelo.

Uradi sam ukrasi za bor od štapića cimeta

– Čokoladice i bomboni –

Pojedinačno umotane čokoladice možete nanizati na deblji konac i napraviti ukrasnu traku od njih. Također uz pomoć ljepila od nekoliko čokoladica možete kreirati zvijezde ili pahuljice.

Umjesto čokoladica mogu poslužiti i bomboni.

– Voćke –

Voćke probušite ili za peteljku pojedinačno objesite umjesto umjetnih kuglica.

– Čaj i kava –

Imate li djevojčicu u kući za ovu priliku se poslužite njenim igračkama i objesite na bor plastični dječji pribor za čajanku ili kavu.

Uradi sam ukrasi za bor od poklon traka

Poigrajte se s trakama i vrpcama za umotavanje. Možete kreirati raznorazne oblike, koristeći ljepilo ili iglu i konac, ovisno o tipu ukrasnih traka.

Izrada božićnih ukrasa za djecu

Božićne ukrase za božićno drvce izradit ćete na isti način, samo je bitno uključiti djecu u proces izrade u onim aktivnostima koje oni mogu odraditi.

Ideje za uradi sam ukrase za bor