28. ožujka 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Djeci od 3 godine igračke su bitne za razvoj

Djeci od 3 godine igračke su bitne za razvoj

Ukoliko imate malu djecu teško je procijeniti kakve igračke najbolje odgovaraju određenoj dobi. Ovo su savjeti za djecu od 3 godine kako bi u pravoj dobi razvili svoje motoričke sposobnosti i više se socijalizirali.

Najbolje igračke za trogodišnjake su one koje će ih zabaviti, ali i potaknuti njihovo razvijanje osobnosti.

1. Bicikli i tricikli su dobar izbor jer pomažu djeci u razvijanju njihovih motoričkih sposobnosti. Odlučite se prvo za tricikl, a nakon što se dijete privikne na vožnju i stekne određenu samostalnost možete mu kupiti bicikl.

2. Lopte – Američka akademija za pedijatriju (AAP) kaže kako su za razvijanje motoričkih sposobnosti kod djece lopte ključne (udaranje, bacanje i hvatanje lopte).

3. Već od tri godine djeca mogu učiti strane jezike. Općenito, učenje stranih jezika je puno lakše djeci nego odraslima. Potražite igračke koje to potiču.

4. Obrtni setovi – dozvoljavaju djeci da se usredotoče na svoje motoričke vještine. Djeca mogu bojati slike, oslikavati posuđe, raditi predmete od gline ili plastelina… Dobro im je dopustiti i da se igraju s dječjim škarama, potaknite ih da režu nešto smisleno, naravno uz nadzor.

5. Djecu možete naučiti da razvijaju socijalne i emocionalne vještine kroz igru i maštovito pričanje priča. Tražite igračke koje će ih na to potaknuti (lutke koje mogu sami oblačiti i sl.)

100 najboljih igrački za djecu od 1 godine