20. travnja 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ispod je navedeno po nekoliko ideja za rođendanske poklone za djecu određenih dobnih skupina. Naravno uvijek ćete pri kupovini uzeti u obzir i preferencije djeteta, njegove interese i okruženje u kojem odrasta.

Rođendanski pokloni za djecu do 18 mjeseci

Igračka ne smije biti mala niti sastavljena od malih dijelova. Ništa što bi dijete moglo progutati. Igračke moraju imati zaobljene kutove i ništa na igrački ne smije biti oštro. To su na primjer: platnena lutka, plišana životinja, mekana lopta, obojene spužvaste kocke, gumene zveckalice, grickalice i glazbene igračke.

Rođendanski pokloni za djecu do 3 godine

Pokloni bi trebali biti kreativni i poticati ih na stvaranje. To može biti tricikl, plastični motor, lopta, puzzle, lutke, slikovnice, igre na povlačenje, lego kocke, konj, kamion i sl.

Rođendanski pokloni za djecu od 3 do 6 godina

Minijaturne farme, cirkus, slagalice, kuća lutaka, kuhinjski pribor, pokretne lutke, kamioni, avioni, barake, interaktivne igračke, priče i filmovi na dvd-u, bojanke, plastelin i sl.

Rođendanski pokloni za djecu od 6 do 9 godina

U ovim godinama djeca najviše vole društvene igre, frizbi, zmajevi, role, reketi za badminton, koš za košarku, trkaća staza za automobile, lutke, torbe za lutke, male kuhinje, mali kompjuter i sl.

Rođendanski pokloni za djecu 9 do 12 godina

Ovisno o sklonosti djeteta možete izabrati razne makete, puzzle, sportsku opremu, štap za pecanje, glazbeni instrumenti, šah, domino, monopoli, bingo, globus, fotografski aparat, CD-i, DVD-i, karta za kino ili zoološki vrt i sl.