29. ožujka 2024.

Roditeljstvo i djeca

COVERmagazin.com

Borba protiv debljine počinje s tri godine

Djeca koja gledaju dnevno televiziju više od dva sata imaju veće šanse da postanu pretili odrasli ljudi. Istraživanje provedeno...

Borba protiv debljine počinje s tri godine

Djeca koja gledaju dnevno televiziju više od dva sata imaju veće šanse da postanu pretili odrasli ljudi. Istraživanje provedeno na više od 10 tisuća ljudi ukazalo je na povezanost između debljine i televizije.

Promatranje djece započeto 1970. god. trajalo je više od trideset godina. Zaključeno je kako neaktivnost djece u dobi do pet godina dovodi do izraženijeg povećanja tjelesne mase u dobi od 30.god.

Dr. Russell Viner, (London) voditelj istraživanja upozorava kako je problem u današnje vrijeme vjerojatno još izraženiji. Djeca danas gledaju televiziju više nego 70-tih godina, te bi se roditelje na vrijeme trebalo upozoriti.

«Borba s kilogramima trebala bi započeti mnogo prije nego se oni pojave. Naša istraživanja su pokazala kako bi trebalo ograničiti televiziju u vrtićima, ali i upozoriti roditelje, jer vikendima djeca su pod  nadzorom isključivo roditelja», naglasio je Dr.Russell.