Jedna staklenka za sve generacije

      Nema komentara na Jedna staklenka za sve generacije

Oglas

Jedna staklenka za sve generacije

Prije 50 godina HiPP je predstavio  tržištu svoju prvu staklenku za bebe

Prošlo je točno 50 godina otkako je jedno poduzeće iz bajerskog Pfaffenhofena promijenilo njemačko tržište hrane za bebe. Njegova ideja: Kvalitetu i okus svojih proizvoda učiniti na prvi pogled vidljivim. Njegov izum: punjenje voćnih obroka za djecu u praktične i higijenske staklenke.

1899. Prvi Hippov proizvod: mljeveni dvopek

1959. godine, osnivač poduzeća i tadašnji vlasnik Georg Hipp, cjelokupnu je proizvodnju kašica za bebe promijenio iz hrane u posudicama na hranu u staklenkama. Klasične HiPP-staklenke sa vakumiranim poklopcem sada već više od 5 desetljeća obilježavaju police hrane za bebe i do danas su za milione beba prva hrana na jelovniku. Danas:  dnevno Hipp proizvodi  1,5 miliona staklenki, odnosno preko 400 miliona godišnje.

Uvođenjem staklenki HiPP je obilježio proizvodnju hrane te se već godinama nalazi na vrhu uspješnih proizvođača hrane za bebe sa prodajnim tržištima u 50 zemalja.

Na početku je bilo voće

Prve HiPP staklenke bile su četiri voćne vrste u staklenkama od 135g, koje su se brzo razvile u najomiljeniju vrstu najmlađih te danas vrijede kao neosporni klasici: jabuke sa bananom, breskve, marelice i voćni desert. Zapanjujuće je i inovativno od obiteljskog poduzeća da je već 1959.godine poduzeće nabavljalo i prerađivalo za tadašnje omjere velike količine egzotičnih plodova.  To se osiguralo dobrom organizacijom kooperanata, koji su svoje voće jednim dijelom proizvodili isključivo za proizvođača hrane za bebe iz Pfaffenhofena. Nakon godina pomanjkanja hrane zbog rata, upravo je HiPP ponudio zdravu i vitaminima bogatu hranu za bebe. Dvije godine kasnije, 1961., proizvedeno je prvo povrće poput mrkve, krumpira i špinata u 190gramskim HiPP-staklenkama. Isto kao već i kod voća, mame su se mogle uvjeriti u kakvoću staklenki odmah prilikom kupnje – što je i glavni razlog zbog kojeg je Georg Hipp svojevremeno i prešao sa posudica na staklenke.

Hrana u limenci: pakiranje prvog voća i povrća

U kasnim 1950tim godinama, tvrtka Hipp je kupila jednu staru farmu kod Pfaffenhofena i počela primjenjivati principe organsko-biološkog uzgoja.
Poljoprivredna poršina mora se nalaziti daleko od industrijskih postrojenja i frekventnih prometnica, zemlja ne smije biti tretirana sa umjetnim gnojivom i testira se na štetne sastojke.

Nametnici se uklanjaju ručno,a zabranjena je upotreba pesticida.
Gnijezda za ptice osiguravaju boravak ptica koje uklanjanju štetočine sa voćki.

U to  vrijeme se  većina poljoprivrednika odlučivala za intenzivnu poljoprivredu, Hipp je obiteljsku farmu pretvorio u jednu od prvih organskih farmi u Europi

Prva staklenka: dizajn iz 1961 – 50 godina od prvog voća i povrća u staklenci od 190 g

U svibnju ove godine roditelji mogu kupiti omiljene Hipp proizvode za svoju bebu u staklenkama dizajna iz 1961. godine!


Odgovori

*