Pomozite djetetu da uči

Pomozite djetetu da uči

Mozak vašeg djeteta u prve dvije godine se razvija brže nego i u jednom životnom razdoblju, zbog toga svako ohrabrenje i poticaj s vaše strane pomoći će mu da svoje potencijale iskoristi najbolje što može.

Djeci u tom razdoblju ne treba mnogo. Dovoljni su ljubav i pažnja.

Komunicirajte s njima
Najvažnija stvar koju možete napraviti je mnogo razgovarati s djetetom i neverbalno komunicirati s njim posebno očima. I najmanje, tek rođeno dijete, može prepoznati ton vašeg glasa i pohraniti informacije koje će kasnije koristiti prilikom govora.

Podignite dijete
Da, normalno je da djeca plaču, ali tada ne uživa ni ono ni vi, zbog toga podignite dijete na vrijeme kako situacija ne bi postala očajna. Dijete će na taj način shvatiti da reagirate na njegov poziv, a zauzvrat će manje plakati.

Birajte primjerene igračke
Na pakiranju igračaka provjerite dob za koju je namijenjena. Važno je izabrati igračke primjerene dobi vašeg djeteta, što zbog sigurnosti, a što zbog toga što će dijete imati više psihičke koristi od igračaka s kojima se zna služiti i s kojima je spremno igrati se.

Čitajte slikovnice
I vrlo malo dijete uživa sjedeći u krilu i gledajući šarene slike jer ima priliku vidjeti na drugačiji način stvari iz svakodnevnog života.

Osigurajte mu nova iskustva
Svaki dan izvedite dijete izvan doma u šetnju, posjet prijateljima ili park. Promjena okruženja je stimulativna i za vas i za dijete.

Ostavite komentar

*