Zaštita djece od udaraca u kući

      Nema komentara na Zaštita djece od udaraca u kući

Oglas

Zaštita djece od udaraca u kući

S malim djetetom je uvijek teško. Stalno se brinemo hoće li zapeti za nešto, udariti se ili gurnuti neku stvar u kući… Naravno, rješenje nije izbaciti sav namještaj iz stana, ali na neke stvari je dobro obratiti posebnu pažnju.

Npr.

– Dijete se vrlo često zna udariti od oštre rubove stolova. Nećete sigurno izbaciti sve stolove iz kuće, ali u svim bolje opremljenim dječjim trgovinama pronaći ćete zaštitnike.

– Vaze i teške ukrase je lijepo vidjeti u kući, ali dok imate malo dijete, spremite ih u kutiju. Njih djeca lako dohvate i ozlijede se.

– Gledajte da televizor zadnjim dijelom okrenete prema zidu tako da ga dijete ne može gurati ili još gore, prevrnuti.

– Sve ladice koje se lako otvaraju zaključavajte. Dijete će ih otvoriti ali sigurno neće zatvoriti i već pri slijedećem prolaženju pokraj bi se moglo udariti. Također, moglo bi je smatrati kao nešto stabilno pa se pokušati osloniti i pritom pasti.

Ako je dijete u periodu kada puzi i tek se uči prvim koracima, stan oslobodite od nepotrebnih stvari koje samo smanjuju prostor. Bolje je da dijete ima što više prostora za slobodno kretanje i igru, a da za što manje stvari zapinje.

Zaštita djece od udaraca u kući

Odgovori

*