Jubilarno izdanje bečkog Modepalasta

Jubilarno izdanje bečkog Modepalasta

Bečki će Muzej primijenjene umjetnosti “MAK” i ove godine 5. i 6. svibnja po 10. put za redom ugostiti veliki bečki modni event pod nazivom “Modepalast”. Riječ je o velikoj prodajnoj izložbi u okviru koje će svi zaljubljenici u modu imati prilike upoznati mladu, raznoliku i prije svega talentiranu europsku modnu scenu. Preko 90 austrijskih i međunarodnih modnih kuća će u izložbenim prostorijama bečkog MAK-a publici predstaviti svoje najnovije kreacije prêt-à-porter, ulične i ekološke mode te nakita i modnih dodataka, a ove godine po prvi puta i naočala i cipela.

Jedan od posebnih naglasaka ovogodišnjeg Modepalasta je, kako i same organizatorice Cloed Baumgartner i Jasmin Ladenhaufen ističu, moda za sve generacije, kojom dizajneri različitog podrijetla i stilskih smjerova žele pokazati kako je moda bezvremenska i ne poznaje dobne granice. Osim toga posebno težište ovogodišnjeg Modepalasta je i «Modepalast Green» tj. ekološka moda.

Programski dio pod nazivom «Modepalast Newcommer» će pak predstaviti 20 posve novih dizajnerskih marki, dok će modnoj sceni bugarskog glavnog grada Sofije također biti posvećena posebna pozornost, a svoje sudjelovanje je prijavilo čak 20 bugarskih dizajnera, među njima i Borislava Goranova, Igor Ilijovski te Tochka.

Posebnost Modepalasta 2012. je i to što će sve revije nositi isključivo amateri, a ne profesionalni manekeni, te što će  bečki trendsetteri tijekom trajanja cjelokupne manifestacije u okviru late night shoppinga moći opskrbiti najnovijim modnim trendovima.

Objavljeno
Kategorizirano kao NAJAVE

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)