Bečki Dan kćeri 2012.

Bečki Dan kćeri 2012.

U Beču će se 26. travnja ove godine održati 11. po redu Dan kćeri. U okviru ovog jedinstvenog bečkog projekta će djevojčice u dobi od 11 do 16 godina imati priliku sudjelovati u specijalnim radionicama, prilikom čega će se upoznati s profesijama koje ne smatraju tzv. “klasičnim ženskim zanimanjima”.

U posljednjih je 11 godina čak 23.000 djevojčica i 400 poduzeća sudjelovalo u ovoj akciji, dok je na prvom Danu kćeri koji je održan još 2002. godine bilo aktivno svega jedno poduzeće (Siemens AG Österreich) i samo 200 djevojčica, kaže Sandra Frauenberger, Bečka članica poglavarstava za ženska pitanja i inicijatorica akcije.

Protekle je godine oko 150 bečkih poduzeća iz područja obrta, tehnike i prirodoslovnih znanosti ugostilo čak 3.000 djevojčica.

Uz već tradicionalni Dan kćeri koji se održava svakog 4. četvrtka u travnju, grad Beč i tijekom cijele godine nastoji poticati djevojčice i mlade žene da se okušaju u nekom od “tipičnih muških zanimanja” koja ih zanimaju. Paleta informativnog materijala pri tom seže od informativnih časopisa, preko web stranice www.jobs4girls.at i projekata “Roberta” i “Robina”, kojima se kod djevojčica kroz igru nastoji pobuditi zanimanje za informatiku, sve do sajmova poslova i dana otvorenih vrata u mnogim bečim poduzećima.
Bečke gradske vlasti osim toga samo u svojim službama zapošljavaju preko 42.000 žena (64 posto) te trenutno obučavaju dodatnih 700 novih zaposlenica.

Više informacija potražite na: http://www.toechtertag.at/.

Objavljeno
Kategorizirano kao NAJAVE

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)