sanjarica-sanovnik

Razlika između moderne sanjarice i tradicionalne sanjarice

Svaki san otkriva sam po sebi svoju psihološku strukturu koja ima svojevrsno značenje.

Tumačenje snova je drevna umjetnost. Još su stari egipćani imali svoje sanjarice i osobe koje su tumačile snove. Tumačenje snova bila je visoko cijenjena profesija, jer se smatralo kako su snovi povezani s nečim nadnaravnim, božanskim.

Danas je tumačenje snova povezano s produhovljenošću i sposobnošću  tijela da nam kroz podsvijest pošalje poruke koje svjesno ne možemo spoznati, a ne s nečim nadnaravnim. I dok se nerijetko u tradicionalnim sanjaricama smatralo da su snovi više povezani s božanskim i imaju proročansko značenje, moderne sanjarice odbacuju tu teoriju, te tumače snove kao glas naše podsvijesti. Način na koji nam naša podsvijest nešto tumači i pokazuje kako da se nosimo u svakodnevnim situacijama.

Ipak, današnje sanjarice sinteza tradicionalne i moderne sanjarice, pa ih je nemoguće razdvojiti, stoga smo u našoj sanjarici naveli osnovno tradicionalno značenje, te ukoliko je moderno značenje nekog simbola značajno različito od tradicionalnog navedeno je i ono, te je posebno istaknuto da se radi o modernom tumačenju.

O vama najviše ovisi kako ćete tumačiti svoje snove. Hoćete li misliti da u njima ima nečega proročanskog ili ćete ih iskoristiti kao smjerokaze koji vam olakšavaju svakodnevni život, jer nije dokazano ni kako je jedno ni drugo stajalište pogrešno, a mnogo toga ovisi i o svakom pojedinačnom snu, kao i osobi koja sanja.

Sanjarica u modernom značenju nema za cilj objasniti neki naš san, nego naš život, tko smo i gdje idemo.  Sanjarica bi u vama trebala probuditi istinu i potaknuti vas da na stvari koje se događaju u vašem životu gledate iz pravog kuta. Tumačenje snova uz pomoć sanjarice trebalo bi djelovati kao katalizator koji će pomoći da život osobe koja sanja ponovno krene u pravom smjeru.

Izvor Sanjarica

Značenje simbola u snovima potražite ispod:

Sanjarica /   Sanovnik /   Tumač snova