Humanitarna utrka stepenicama – VATROGASCI

vatrogasac2

Humanitarna utrka stepenicama – VATROGASCI

U sklopu vertikalne utrke Zagrepčanka 512, po prvi puta u Hrvatskoj održat će se humanitarna utrka vatrogasaca!

Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba, a povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti” organizira drugu po redu zagrebačku vertikalnu utrku – ZAGREPČANKA 512, u Zagrebu, dana 14. prosinca u 11 sati. Radi se o utrci u kojoj se trči stepenicama od prizemlja do 25. kata Zagrepčanke.

Ove godine po prvi puta u Hrvatskoj, u sklopu Zagrepčanke 512, održat će se i humanitarna utrka vatrogasaca koji će tijekom utrke na sebi nositi osobnu zaštitnu opremu (hlače i jaknu, zaštitne čizme, zaštitne kacige i zaštitne rukavice). Svi prihodi od uplaćenih startnina ove utrke idu udruzi HULL (Hrvatska udruga leukemija i limfomi) koja cijele slijedeće godine obilježava 20 godina postojanja i neprekinutoga rada (1994.-2014.) HULL je samostalna volonterska, nevladina, neprofitna organizacija koja okuplja županijske udruge osoba oboljelih od hematoloških bolesti. Više informacija naći ćete na www.hull.hr, a slobodni ste kontaktirati i njihovu tajnicu Jadranku Santini na broj 091/4873 561.

Zapovjednica Jasmina Kadija iz DVD-a Sesvetski Kraljevec, koji je suorganizator utrke vatrogasaca poziva sve zainteresirane vatrogasce da se prijave i uplate startninu: “Ne trebate se bojati preći 25 katova, ne morate trčati i niste ograničeni vremenom. Bitno je sudjelovati u humanitarnoj akciji jer vatrogastvo i jest humanitarni posao, posebice kod dobrovoljnih vatrogasaca. Vatrogasci uvijek daju dio sebe za druge; bilo to slobodno vrijeme, bio to rizik.” Jasmina se javlja na 098 766 814 iza 16 sati.

Prijave za građane primaju isključivo putem on-line obrasca (www.racebase.hr/hrv/utrka/85/prijava_na_utrku), a na isti način prijaviti se mogu i vatrogasci (www.racebase.hr/hrv/utrka/86/prijava_na_utrku). Prijave traju do petka, 13. prosinca do 20 sati. Bitno je napomenuti da tek uplatom startnine od 80 kn, osiguravate svoje mjesto među 400 odabranih trkača, odnosno – 300 vatrogasaca. Sve detalje o utrci kao i mjestima za podizanje startnih brojeva naći ćete na www.zagrepcanka512.trcanje.hr

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)