Zagrepčanka 512 – utrka stepenicama

utrka stepenicama

Zagrepčanka 512 – utrka stepenicama

Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba, a povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti” organizira drugu po redu zagrebačku vertikalnu utrku – ZAGREPČANKA 512.

Zagrepčanka 512 se i ove godine održava se na istom mjestu, unutar poslovne zgrade Zagrepčanka u Zagrebu, dana 14. prosinca u 11 sati. Radi se o utrci u kojoj se trči stepenicama od prizemlja do 25. kata zgrade. Iako zgrada ima 26 katova i ukupno 512 stepenica, trči se “samo” 490 stepenica zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga.

Ova utrka je jedina takva utrka u Hrvatskoj, ima kronometarski start (po jedan natjecatelj starta svakih 15 sekundi) i ograničen broj sudionika. Posebna je i po tome što se pobjednik utrke ne zna sve dok zadnji natjecatelj ne završi utrku (slično kao na skijaškim utrkama).

Još jedna posebnost ove godine je i da se po prvi puta u organizaciji DVD Sesvetski Kraljevec održava humanitarna utrka vatrogasaca, a sav prihod od te utrke ide Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi HULL.

Prijave se primaju isključivo putem on-line obrasca (www.racebase.hr/hrv/utrka/85/prijava_na_utrku) do petka, 13. prosinca do 20 sati. Bitno je napomenuti da tek uplatom startnine od 80 kn, osiguravate svoje mjesto među 400 odabranih trkača. Sve detalje o utrci kao i mjestima za podizanje startnih brojeva naći ćete na www.zagrepcanka512.trcanje.hr

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)