I Stjepan Božić u kampanji protiv nasilja nad ženama

Stjepan Bozic

I Stjepan Božić u kampanji protiv nasilja nad ženama

Nakon što je Hrvatska rukometna reprezentacija javno podržala veliku nacionalnu kampanju protiv nasilja nad ženama „U tri klika biraj život bez nasilnika!“, tim Ženske sobe uputio je javni poziv sportašicama i sportašima svih sportskih disciplina da se pridruže ovoj velikoj nacionalnoj kampanji i daju svoj doprinos u borbi protiv nasilja nad ženama.

Kampanji se upravo pridružio i boksač Stjepan Božić. “Ja kao profesionalni sportaš i boksač progovaram protiv nasilja i borim se protiv njega. Pridružujem se ovoj hvale vrijednoj akciji kako bih utjecao na mlade muškarce i pokazao im u njihovim ranim godinama, dok su njihovi idoli snažni  i mišićavi muškarci da je nasilje, posebice nasilje nad ženama, neprihvatljivo ponašanje!”, kazao je Božić, ususret putu u London, gdje boksa za WBC Silver naslov svjetskog prvaka.

„Ovim putem upućujemo poziv svim našim sportašicama i sportašima da nam se pridruže i podrže naše aktivnosti i web stranicu www.sigurnomjesto.hr na kojoj svakodnevno pomoć potraži dvjestotinjak građanki  Hrvatske koji trpe nasilje.
Bitno nam je okupiti naše ponajbolje sportaše i sportašice  koji će u sljedećih mjesec dana biti nositelji naših javnih poruka i posebice mlađoj populaciji odaslati jasnu poruku da za nasilje nema opravdanja. Uz naše rukometaše i Stjepana Božića, ovih će se dana u kampanju uključiti i hrvatski nogometaši, a s nama je već boksač i ekonomist Damir Škaro, olimpijac i  mačevalac Bojan Jovanović,  i Mario Vekić, veslač i olimpijac. Očekujemo da će nam se odazvati još mnogo podržavatelja/ica iz svijeta sporta, a kampanju ćemo ‚okruniti‘ i velikim sportskim javnim događanjem koje će se pod motom „Sportom protiv nasilja“ održati u Zagrebu,“ naglašavaju iz Ženske sobe.

Važno je i ovom prilikom istaknuti da u Hrvatskoj nedostaje, prema standardima Vijeća Europe, 712 mjesta u skloništima za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, 10 centara specijaliziranih za rad s žrtvama seksualnog nasilja te SOS linija za sve oblike nasilja koja bi radila 0-24, sedam dana u tjednu.

Kampanja „U tri klika biraj život bez nasilnika“ zajedno s okosnicom kampanje – web stranicom Sigurno mjesto dio je pojekta „Safe zone“ koje financijski podržava Europska unija, a koji Ženska soba provodi u partnerstvu s S.O.S. telefonom-poziv u pomoć (Virovitica), Centrom za razvoj i podršku civilnog društva „Delfin“ (Pakrac) i Centrom za žene Adela (Sisak) te projekta „Centar za žrtve seksualnog nasilja“ koji provodi u partnerstvu sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a kojeg financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Zenska soba

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)