ARHIVA 

Proslava prve pričesti

Proslava prve pričesti

 

Obično se prva pričest obavlja u sedmoj ili osmoj godini djetetovog života. Djecu za prvu pričest pripremaju vjeroučitelji, ali bi roditelji trebali također pažljivo slušati njihove upute i pridržavati ih se po pitanju ceremonije.

Ovisno o crkvenoj zajednici u kojoj se prva pričest odvija haljine će pripremiti vjeroučitelji ili ih roditelji sami trebaju pripremiti. Djevojčice nose bijele haljine koje trebaju biti jednostavne, a dječaci sportsko elegantna odijela. Ali najbolje bi bilo dogovoriti se s ostalim roditeljima i vjeroučiteljima kako se vaš dijete ne bi izdvajalo iz skupine i time mu prouzročili neugodnosti. Također, zajedno se dogovorite hoće li djevojčice nositi cvjetne bukete.

Roditelji i rodbina koja prati djecu trebala bi se odjenuti u elegantna odjela, ali nikako svečana. Svečane satenske haljine i slične stvari ne priliče za ovu prigodu.

Na ručak poslije ceremonije, bilo da se radi u kući ili restoranu pozivaju se samo rodbina i zaista bliski prijatelji.

Poklone koje donosi obitelj trebali bi biti ozbiljni i korisni za dijete, kao npr. naliv-pero, bolja olovka, sat i nešto sl.

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.