ZANIMLJIVOSTČemu toliko nezadovoljstvo?!

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

 

Činjenica je da su žene danas u boljoj poziciji nego ikad, imaju sva prava gotovo jednako kao muškarci, te nema zanimanja kojem nemaju pristup. Svi klubovi su im dostupni, same biraju kako će živjeti… Ukratko, mogu raditi sve što žele, kada žele i s kim žele. Naravno, nije baš sve savršeno, ali je mnogo bolje nego prije.

U isto vrijeme, sva istraživanja pokazuju da nikad nije bio ovoliki broj žena u depresiji i onih nezadovoljnih svojim životom.

Zašto? Koji su to razlozi koji ih dovode do nezadovoljstva životom?!

Jedan od razloga za nezadovoljstvo životom je opterećenost savršenstvom

Je li upravo razlog u tome što mogu skoro sve što žele, pa ako baš sve ne ide dobro i nije savršeno one ne mogu uživati. Izgleda da su danas žene postale opčinjene savršenstvom. Moraju imati savršen posao, savršenu kuću, savršenog muža, savršenu djecu, savršenu figuru … Zatim moraju i izlaziti i rolati i skijati i ljetovati… Da ne spominjemo da čak i kad imaju skoro sve, ako samo još nešto nedostaje, to i dalje njima ne znači da je prilično dobro, nego da je loše.  Uvijek im nešto smeta. Ako imaju dobar posao žale se da moraju previše raditi ili na radne kolege zbog kojih su stalno u stresu. Možda imaju i obitelj, ali im muž nije dovoljno pažljiv, vrijedan, pun potpore, često nije kod kuće…

U svakom slučaju, dolazimo do toga da je lista osnovnih životnih ciljeva toliko duga da uvijek nešto jednostavno mora nedostajati. Treba težiti boljem, ali ne savršenstvu.  Život nije nepravedan ako nemamo sve, sve dok imamo dovoljno!

Drugi izvor nezadovoljstva životom je neodlučnost

Moderno doba pruža izbor, što je jako dobro, ali ne morate se uvijek pitati jeste li pravilno izabrali i da li bi u drugom slučaju bili sretniji?!

Jesu li žene oduvijek nezadovoljne životom?!

Glavni zadatak u prošlosti za ženu je bio udati se. Bilo joj je teže, ali uglavnom nije o tome toliko razmišljala. Nosila se s onim što je imala i  pokušavala je iz toga izvući najbolje što može, te ići korak naprijed kako bi njenim nasljednicama bilo bolje.

Druge teorije govore kako su žene i tada bile još nezadovoljnije, samo da tada nisu provođena sustavna istraživanja koja bi ukazivala na taj problem.

Ovdje su te teorije namjerno izostavljene, jer ako ništa drugo, bar je ljepše vjerovati da žene nisu predodređene da budu nezadovoljne i da možemo utjecati na naše osjećaje bez obzira u kakvom se trenutnom okruženju nalazili.

Zbog toga pokušajte misliti pozitivno i  uživati u onome što imate. Potrudite se izboriti za bolje, ali nemojte zbog onoga što nemate zaboraviti na sve lijepe stvari koje vam se događaju!

Vezano uz ovu tematiku:
Nezadovoljstvo na radnom mjestu
Prepoznajte ono s čim niste zadovoljni
Preuzmite odgovornost i prestanite biti nazadovoljni životom

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.