ZANIMLJIVOSTDjeca osjećaju stres roditelja

Djeca osjećaju stres roditelja


Roditelji koji su npr. nezadovoljni svojim poslom mogu prenijeti svoj stres na djecu.
Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na 50 djece dobi između 3 i 5 godina pokazalo je kako djeca čiji su roditelji nezadovoljni na poslu imaju također neke naznake stresa.
Djeca su promatrana kroz razdoblje od 6 mjeseci i svakodnevno im je mjerena razina kortizola  (hormona koji regulira krvni tlak i kardiovaskularne funkcije), dok su istovremeno anketirane njihove majke vezano uz zadovoljstvo na poslu.
Istraživanjem se utvrdila neosporna povezanost između stresa majki i djece.   Jednake simptome stresa pokazala su i djeca koja odrastaju u „glasnim“ obiteljima, tj. obiteljima koje su izrazito ekspresivne po pitanju osjećaja.

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.