ZANIMLJIVOSTAkne i zeleni čaj

Akne i zeleni čaj

Zeleni čaj se u tradicionalnoj kineskoj medicini koristi za liječenje mnogih oboljenje, uključujući i akne. Međutim, postavlja se pitanje koliko je zeleni čaj učinkovit u donosu na moderne medikamente i može li ih zamijeniti.

U nedavnom istraživanju koje je provela Jennifer Gan – Wong, ekstrakt zelenog čaja uspoređivan je s 4 % benzol peroksidom koji se u modernim kozmetičkim preparatima često koristi za liječenje akni. Rezultati istraživanja pokazali su kako je zeleni čaj bio jednako dobar kao i benzol peroksid. Uz to benzol peroksid je isušivao kožu i uzrokovao alergijske reakcije. Za razliku od njega zeleni čaj je pružao koži dodatnu antioksidantu zaštitu u borbi protiv slobodnih radikala.

Zeleni čaj je i kao napitak koristan u borbi protiv akni. Olakšava probavu i pomaže detoksikaciju organizma što je dobrodošla pomoć u sprječavanju nastanka akni. 

Zeleni čaj se ne bi trebao piti sa šećerom jer se na taj način smanjuje njegova učinkovitost.

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.