ZANIMLJIVOSTAkne i zeleni čaj

Akne i zeleni čaj

Zeleni čaj se u tradicionalnoj kineskoj medicini koristi za liječenje mnogih oboljenje, uključujući i akne. Međutim, postavlja se pitanje koliko je zeleni čaj učinkovit u donosu na moderne medikamente i može li ih zamijeniti.

U nedavnom istraživanju koje je provela Jennifer Gan – Wong, ekstrakt zelenog čaja uspoređivan je s 4 % benzol peroksidom koji se u modernim kozmetičkim preparatima često koristi za liječenje akni. Rezultati istraživanja pokazali su kako je zeleni čaj bio jednako dobar kao i benzol peroksid. Uz to benzol peroksid je isušivao kožu i uzrokovao alergijske reakcije. Za razliku od njega zeleni čaj je pružao koži dodatnu antioksidantu zaštitu u borbi protiv slobodnih radikala.

Zeleni čaj je i kao napitak koristan u borbi protiv akni. Olakšava probavu i pomaže detoksikaciju organizma što je dobrodošla pomoć u sprječavanju nastanka akni. 

Zeleni čaj se ne bi trebao piti sa šećerom jer se na taj način smanjuje njegova učinkovitost.

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.