ZANIMLJIVOSTAktivnost teenagerki sprječava rak dojke u kasnijoj dobi

Aktivnost teenagerki sprječava rak dojke u kasnijoj dobi

Nedavna istraživanja provedena u Velikoj Britaniji dala su zastrašujuće podatke, kako se broj žena oboljelih od raka dojke u zadnje 33 godine povećao za 81%, međutim još više zabrinjava to što znanstvenici nisu ponudili objašnjenje za porast bolesti.

Ipak, ohrabrujuća vijest dolazi iz Birminghamskog instituta. Prema njima, žene koje redovito vježbaju mogu smanjiti rizik pojavljivanja raka dojke.

Dvadesetogodišnjim istraživanjem došlo se do zaključka kako mlade djevojke mogu značajno smanjiti rizik od razvoja raka dojke u kasnijim godinama vježbaju li redovito dok su teenagerke. Također, i aktivne starije žene mogu smanjiti rizik održavaju li aktivan životni stil.

Njihovo istraživanje pokazalo je kako je najjača zaštita tjelovježba. Žene koje vježbaju samo jedan sat tjedno tijekom cijelog svog reproduktivnog razdoblja smanjuju rizik nastanka dojke za 50%, te još dodatno 30% ako su vježbale dva sata tjedno za vrijeme teenagerskog razdoblja.

 

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.