ZANIMLJIVOSTKonflikti s teenagerima

Konflikti s teenagerima

Najbolji način za nošenje s teenagerom u kući je ostati miran i ne shvaćati njegove provokacije osobno.

Većina teenagera je svakodnevno ljuta i frustrirana na roditelje budući da se ne slaže s roditeljskim stavovima, vrijednostima, pravilima i ograničenjima. Ta ljutnja je samo dio izgradnje vlastite osobnosti. Teenager mora preispitati nametnute stavove kako bi ih jednom doživio kao svoje.

Tenzije možete smanjiti tako što ćete ih naučiti slušati. Saslušajte dijete bez kritiziranja, savjetovanja ili uplitanja.

Pitajte dijete za rješenja koja ono predlaže, jer kada pokažete razumijevanje i poštovanje više poštovanja ćete dobiti natrag.

Uvijek se ponašajte onako kako biste htjeli da se vaše dijete ponaša. Ne vičite ako ne želite da dijete ne viče na vas, ne psujte i ne iznosite prošle probleme.

Ako smatrate da vaš teenager prelazi granice tolerancije i normalnog ponašanja pokušajte nagovoriti nekog mlađeg člana obitelji, ali starijeg od djeteta, da razgovara s njim. Ujak ili stric može istražiti uzroke ponašanja bez da se teenager osjeća napadnutim.

 

 

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.