ZANIMLJIVOSTPomozite djetetu da uči

Pomozite djetetu da uči

Mozak vašeg djeteta u prve dvije godine se razvija brže nego i u jednom životnom razdoblju, zbog toga svako ohrabrenje i poticaj s vaše strane pomoći će mu da svoje potencijale iskoristi najbolje što može.

Djeci u tom razdoblju ne treba mnogo. Dovoljni su ljubav i pažnja.

Komunicirajte s njima 

Najvažnija stvar koju možete napraviti je mnogo razgovarati s djetetom i neverbalno komunicirati s njim posebno očima. I najmanje, tek rođeno dijete, može prepoznati ton vašeg glasa i pohraniti informacije koje će kasnije koristiti prilikom govora.

Podignite dijete

Da, normalno je da djeca plaču, ali tada ne uživa ni ono ni vi, zbog toga podignite dijete na vrijeme kako situacija ne bi postala očajna. Dijete će na taj način shvatiti da reagirate na njegov poziv, a zauzvrat će manje plakati.

Birajte primjerene igračke

Na pakiranju igračaka provjerite dob za koju je namijenjena. Važno je izabrati igračke primjerene dobi vašeg djeteta, što zbog sigurnosti, a što zbog toga što će dijete imati više psihičke koristi od igračaka s kojima se zna služiti i s kojima je spremno igrati se.

Čitajte slikovnice

I vrlo malo dijete uživa sjedeći u krilu i gledajući šarene slike jer ima priliku vidjeti na drugačiji način stvari iz svakodnevnog života.

Osigurajte mu nova iskustva

Svaki dan izvedite dijete izvan doma u šetnju, posjet prijateljima ili park. Promjena okruženja je stimulativna i za vas i za dijete.

 

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.