ZANIMLJIVOSTVrijeme uloženo u djecu je dobro uloženo


 
Dok budete birali poklon za sljedeći Dan očeva prvo pogledajte koliko ste sami uspjeli u životu kako biste odlučili koliku vrijednost poklona zaslužuje vaš otac.

Znanstvena istraživanja su pokazala da što očevi više truda i vremena ulažu u odgoj djece, da su to djeca pametnija i uspješnija kada odrastu.

„Ne radi se samo o tome da otac treba biti tu negdje uz dijete, nego o kvaliteti zajednički provedenog vremena“, kaže Daniel Nettle, psiholog na Sveučilištu Newcastle, koji je napravio studiju temeljenju na anketi provedenoj na više od 10.000 djece.

Prema njegovoj analizi uz ostale čimbenike vrijeme ipak igra najvažniju ulogu. Djeca koja su više vremena provodila s očevima do 11. godine imaju veći IQ, od djece koja su se manje družila sa svojim očevima. „Tu se ne radi o zanemarivoj činjenici, nego o nekoliko bodova IQ“ izjavio je Daniel Nettle.

Također je otkrio kako visoko obrazovani i uspješni očevi više utječu na svoju djecu, te ukoliko su im dovoljno posvećeni i njihova djeca su uspješnija.


 

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.