ZANIMLJIVOSTŽene mogu imati sve – i biti zdravije zbog toga

Žene mogu imati sve – i biti zdravije zbog toga

Žene koje kombiniraju posao, s punim radnim vremenom, s odgajanjem djece zapravo, na takav način poboljšavaju soje zdravlje, vjeruju znanstvenici.

Novija istraživanja pokazala su kako žene koje ostave posao  kako bi se više posvetile domu i djeci, dugoročno gledano imaju više poteškoća sa zdravljem. A njihova se težina povećava gotovo duplo u odnosu na žene koje rade puno radno vrijeme.

Istraživanje objavljeno u Journal of Epidemiology and Commnity Health dokazuje suprotno stajalište od općeg uvjerenja kako je trčanje između dječje škole, doma i ureda put do «rane smrti».

Prema njihovim tvrdnjama žena koja zadrži svoj posao nakon rađanja djece, ostaje u boljoj formi, te ima zdravije obiteljske odnose. Dodaju kako bi žene u stvari, za svoje dobro trebale imati «sve». Iako se čini dosta stresno, dugoročno gledano to im donosi više dobrobiti.

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.