ZANIMLJIVOSTŽene mogu imati sve – i biti zdravije zbog toga

Žene koje kombiniraju posao, s punim radnim vremenom, s odgajanjem djece zapravo, na takav način poboljšavaju soje zdravlje, vjeruju znanstvenici.

Novija istraživanja pokazala su kako žene koje ostave posao  kako bi se više posvetile domu i djeci, dugoročno gledano imaju više poteškoća sa zdravljem. A njihova se težina povećava gotovo duplo u odnosu na žene koje rade puno radno vrijeme.

Istraživanje objavljeno u Journal of Epidemiology and Commnity Health dokazuje suprotno stajalište od općeg uvjerenja kako je trčanje između dječje škole, doma i ureda put do «rane smrti».

Prema njihovim tvrdnjama žena koja zadrži svoj posao nakon rađanja djece, ostaje u boljoj formi, te ima zdravije obiteljske odnose. Dodaju kako bi žene u stvari, za svoje dobro trebale imati «sve». Iako se čini dosta stresno, dugoročno gledano to im donosi više dobrobiti.

 

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.