ZANIMLJIVOSTŽeli li vaš muškarac dijete?

Želi li vaš muškarac dijete?

Znanstvenici kažu da žene prema izrazima lica mogu protumačiti želi li muškarac dijete. Ponekad nije potrebno ni razgovarati s muškarcem, navodno se već na slici može vidjeti što konkretni muškarac misli o djeci.

Istraživanja provedena u SAD-u otkrila su kako žene iznenađujuće točno mogu pretpostaviti, interpretirajući crte lica, koji muškarac želi djecu, a koji ne. Ali kako bi ih  prepoznale i žene koje nisu dobre u tumačenju neverbalnih signala napravili su određene natuknice.

Sliči li po crtama lica vaš partner na Tom Hanksa ili Leonarda di Capria vjerojatno će biti zainteresiran za djecu. Navodno, baby face muškarci više žele djecu od macho tipova.  Prepoznajte ih po zaobljenim crtama lica. Imaju manje naglašene obraze, a njihove oči su velike i izražene.  Kontrast su muškarci špicastih crta lica (nos, brada), manjih očiju i jače građe. Oni zbog više testosterona imaju agresivniju narav i manje su brižni.

Ali, trebalo bi napomenuti, to ne znači da će ovi prvi biti dobri očevi, nego samo da žele djecu.  Tom Hanks, istina, ima četvero djece, ali majku prvih dvoje je napustio. 

Teoretičari evolucije naglašavaju da osjećaj odgovornosti nema veze s fizičkim karakteristikama, te želite li muškarca s dugoročnim potencijalom, obratite pozornost na psihološke crte. Npr. muškarac koji je voljan uložiti svoje vrijeme i ima dovoljno volje za rješavanje vaših problema je obećavajući.

 

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.