ZANIMLJIVOSTTV u djetinjstvu, debljina kada odrastete

TV u djetinjstvu, debljina kada odrastete

 

Djeca koja gledaju dnevno televiziju više od dva sata imaju veće šanse da postanu pretili odrasli ljudi. Istraživanje provedeno na više od 10 tisuća ljudi ukazalo je na povezanost između debljine i televizije.

Promatranje djece započeto 1970. god. trajalo je više od trideset godina. Zaključeno je kako neaktivnost djece u dobi do pet godina dovodi do izraženijeg povećanja tjelesne mase u dobi od 30.god.

Dr. Russell Viner, (London) voditelj istraživanja upozorava kako je problem u današnje vrijeme vjerojatno još izraženiji. Djeca danas gledaju televiziju više nego 70-tih godina, te bi se roditelje na vrijeme trebalo upozoriti.

«Borba s kilogramima trebala bi započeti mnogo prije nego se oni pojave. Naša istraživanja su pokazala kako bi trebalo ograničiti televiziju u vrtićima, ali i upozoriti roditelje, jer vikendima djeca su pod  nadzorom isključivo roditelja», naglasio je Dr.Russell.  

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.