ZANIMLJIVOSTEterična (esencijalna) ulja

Eterična (esencijalna) ulja

 

Savjeti za kupovinu eteričnih ulja

Slijedi nekoliko savjeta koji će vam pomoći kako od mnoštva proizvođača eteričnih ulja ipak izabrati ono najkvalitetnije:

-          Kupujte, ako imate priliku, samo od proizvođača koji imaju tradiciju, dugo posluju. To ne znači one koji se najviše reklamiraju.

-          U trgovinama uvijek pitajte za čista ulja bez dodataka. Provjerite etiketu: gdje su proizvedena, botaničko ime i rok trajanja.

-          Ulja od mirisnog cvijeća (ili npr. cvijeta jagode) su mirisna ulja. Njih dosta proizvođača miješa s nekim sintetičkim tvarima i vrlo ih je teško pronaći bez dodataka.

-          Kupite samo jednu bočicu od jednog proizvođača prije nego samostalno  provjerite kvalitetu.  Na običan papir kapnite par kapi ulja.  Ako je ulje zaista kvalitetno  ishlapit će i na papiru neće ostaviti masnu mrlju.  Ako pak ostavi masnu mrlju, takvo ulje više ne kupujte jer to znači da je miješano s jestivim kako bi dobili na količini.

-          Isti papir pomirišite  i udaljavajte od sebe. Ako jako miriše, čak i na veće udaljenosti to je znak dobre kvalitete.

Djelovanje eteričnih ulja

 

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.