ZANIMLJIVOSTEterična (esencijalna) ulja

Eterična (esencijalna) ulja

 

Savjeti za kupovinu eteričnih ulja

Slijedi nekoliko savjeta koji će vam pomoći kako od mnoštva proizvođača eteričnih ulja ipak izabrati ono najkvalitetnije:

-          Kupujte, ako imate priliku, samo od proizvođača koji imaju tradiciju, dugo posluju. To ne znači one koji se najviše reklamiraju.

-          U trgovinama uvijek pitajte za čista ulja bez dodataka. Provjerite etiketu: gdje su proizvedena, botaničko ime i rok trajanja.

-          Ulja od mirisnog cvijeća (ili npr. cvijeta jagode) su mirisna ulja. Njih dosta proizvođača miješa s nekim sintetičkim tvarima i vrlo ih je teško pronaći bez dodataka.

-          Kupite samo jednu bočicu od jednog proizvođača prije nego samostalno  provjerite kvalitetu.  Na običan papir kapnite par kapi ulja.  Ako je ulje zaista kvalitetno  ishlapit će i na papiru neće ostaviti masnu mrlju.  Ako pak ostavi masnu mrlju, takvo ulje više ne kupujte jer to znači da je miješano s jestivim kako bi dobili na količini.

-          Isti papir pomirišite  i udaljavajte od sebe. Ako jako miriše, čak i na veće udaljenosti to je znak dobre kvalitete.

Djelovanje eteričnih ulja

 

 

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.