ZANIMLJIVOSTZabluda o nošenju djece u naručju

Zabluda o nošenju djece u naručju

 

Istraživanja su pokazala da tvrdnja koja je dosta popularna spada među veće zablude, beba koju roditelji češće uzimaju u ruke neće se od toga razmaziti.

Naprotiv, nošenje djeteta se pokazalo dosta učinkovitim u zbližavanju roditelja s djecom.

Roditelji koji češće uzimaju svoju djecu u ruke i nose ih sa sobom po kući, u šetnju i slično su povezaniji s njima, jer se beba u njihovom naručju osjeća sigurno.

Zbog toga će i kasnije, kada dijete odraste, ponovno tražiti utjehu u istom zagrljaju. Stoga nije ni čudno da su često majke povezanije s djecom. Očevima koji nisu često u kontaktu s djetetom u svakom slučaju bi se preporučilo češće nošenje da bi se djeca ipak vezala i uz njih.

Uz sve to također je dokazano i da bebe koje su više nošene manje plaču, imaju manje grčeva, kasnije bolje uče i brže se društveno prilagođavaju.

COVERmagazin.com

29.08.2008.

 

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.