ZANIMLJIVOSTNjegovana djeca zarađuju više kada odrastu

Njegovana djeca zarađuju više kada odrastu

Djeca kojima se posvećuje više pažnje, te se hrane pravilnije više zarađuju kada odrastu, tvrde znanstvenici na temelju 30-godišnjeg istraživanja. Istraživanje je objavljeno u britanskom medicinskom časopisu The Lancet.

Studija je pokazala kako djeca koja su hranjena vrlo zdravo i uzimala prehrambene nadomjeske do svoje treće godine zarađuju u prosjeku i do 50% više od djece koja nisu hranjena suplementima.

Ovo istraživanje po prvi put je ukazalo na povezanost između prehrane djece i života kao odrasle osobe, a znanstvenici koji su proveli istraživanje čak upozoravaju kako bi poboljšanje prehrane kod novorođenčadi moglo utjecati i potaknuti ukupan ekonomski razvoj na državnim razinama.

COVERmagazin.com

07.02.2008.

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.