ZANIMLJIVOSTDjeca iz siromašnih obitelji hrane se jednako kvalitetno kao i iz bogatijih

Djeca iz siromašnih obitelji hrane se jednako kvalitetno kao i iz bogatijih

Novo znanstveno istraživanje suprotstavilo se uobičajenoj teoriji prema kojoj djeca siromašnijih obitelji zbog nedostatka kvalitetne hrane imaju veću sklonost debljanju od djece iz obitelji s većim primanjima.

Ranija istraživanja sugerirala su kako djeca siromašnijih obitelji ne jedu dovoljno nutricionistički kvalitetnu hranu, te taj nedostatak nadomještaju hranom lošije kvalitete, koja je ujedno i kaloričnija. Međutim, novo istraživanje provedeno u Iowi u kojem je sudjelovalo 1,031 dijete iz obitelji s nižim ukupnim primanjima od prosjeka otkrilo je da iako je više od 50 posto te djece bilo pretilo, samo kod 8 posto zamijećen nedovoljan unos kvalitetne hrane.

 

Znanstvenici su istaknuli kako ne postoji značajna povezanost između niskih primanja i nezdrave prehrane, ali nisu uspjeli ni otkriti razlog zbog kojeg je polovica djece pretila. Kažu kako je za to potrebno provesti dodatna istraživanja.

COVERmagazin.com

31.01.2008.

Još zanimljivih tema:

Kako izgubiti 5 kg u 7 dana

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Koliko šećer ima kalorija?

Moć pozitivnog razmišljanja

Pravila pohranjivanja hrane u frižider

Za i protiv života na selu i malim gradovima

Odabir prezimena nakon udaje – tradicija i običaji

7 učinkovitih načina da pronađete ljubav

Recept za kuhano vino

Naučite pravilno se predstaviti

Stvari koje vas sprječavaju da izliječite depresiju

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Ideje poklona za promociju

Čemu toliko nezadovoljstvo?!

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.