ZANIMLJIVOSTPušenje uzrokuje i akne

Pušenje uzrokuje i akne

Ako vas sva zdravstvena upozorenja o štetnosti pušenja nisu potaknula da prestanete pušiti, možda ćete se na to odlučiti zbog lijepog lica.

 

Prema Britanskom dermatološkom dnevniku nečista koža može biti također posljedica pušenja, a posebno nastaje kod žena pušača.

 

Istraživanje u koje je bilo uključeno 1000 žena dobi između 25 i 50 godina, pokazalo je kako je 45% žena pušača imalo akne, dok je postotak kod onih koje ne puše bio samo 10%.

 

Također, došli su do rezultata kako pušačice koje su imale akne u mladosti imaju 4 puta veće šanse da će im se problem nastaviti u kasnijim godinama od onih koje ne puše.

 

 

COVERmagazin.com

18.09.2007.

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.