MODAModerne frizure

Moderne frizure

 

Ispod je 10 najpopularnijih trendova za moderne frizure prikazanih na modnim pistama u kolekcijama za sezonu zima 2018. i proljeće 2018.

Moderne frizure za sezonu pred nama možemo vidjeti na modnim revijama na kojima se nose kolekcije, frizure i šminka za sezone ispred, ali i na poznatim osobama koje prije nego što trendovi zažive na ulicama i frizerskim salonima već nose takve frizure.

Najveći novitet je težnja što prirodnijem izgledu, pa su tako moderne sve frizure u kojima je vaša kosa prirodno puštena. Bilo da je vaša kosa, kovrčava, valovita ili glatka, ako je samo operete i pustite, bit ćete apsolutno u trendu.

Pletenice se vraćaju u modu kroz etno i retro stilove. Nešto su modernije sitne pletenice od krupnih, koje se dodatno ukrašavaju trakama i raznim ukrasima.

Boje kose postaju još naglašenije, popularne su vrlo žarke boje, posebno crvena i plava. Novost je i aktualizacija contouragea, osunčanih pramenova, gdje se na sličan način, kako se konturiranje koristi na licu, koristi boja za kosu kako bi kosa dobila dimenziju i doimala se zdravijom i gušćom.


1. Prirodno puštena

 

Kosa koja slobodno pada, bez učvršćivanja lakovima i gelovima apsolutni je trend. Neke će žene, ovisno o tipu kose, moći samo oprati i pustiti kosu, dok će druge morati fenirati svoju kosu kako bi dobile "prirodan" izgled.

2. Glatka kosa - izgled mokre kose

     

Ovo je trend koji je popularan na modnim pistama već nekoliko sezona, ali koji nikako da zaživi na ulicama. U katalozima i na reklamama ćete vidjeti jako često ovako stilizirane frizure, ali vrlo rijetko na ulicama. Ali tko zna, možda se trend napokon probije i među obične žene.

3. Razdjeljak na stranu

      

Razdjeljak na stranu bila je najpopularnija frizura na Fashion Weekovima. Poseban štih ova frizura dobiva uz velike naušnice.

4. Afro

      

Afro se nastavlja na trend prirodno puštene kose jer je nekim ženama ovo zapravo prirodan look. Međutim i ako to nije vaš prirodni look, ova sezona je prilika da eksperimentirate s potpuno drugačijom frizurom.

5. Contourage - osunčani, blistavi pramenovi

      

Konturiranje kose popularno je u ovoj sezoni. Baš kao i lice, s ispreplitanjem svjetlijih i tamnijih pramenova vaša kosa može dobiti na dubini i bogatijem izgledu.

6. Punđa na vrhu glave

      

Ponđa na vrhu glave vrlo je praktična frizura. Ako imate gustu kosu vrlo je jednostavna za napraviti, a ako je vaša kosa kraća ili rjeđa, pomoći će vam mreže za pravljenje punđi.

7. Niski rep (ukrašen mašnicom)

      

Niski rep smo vidjeli na raznim revijama, ali najviše pažnje privukli su oni koji su dodatno ukrašeni mašnama.


8. Etno i retro frizure

      

Etno i retro frizure oduševljavaju brojne žene. Bilo da ćete se odlučiti na pletenice koje su tradicionalne u vašem kraju ili eksperimentirati s tuđim etno stilovima.

9. Obruči  i trake za kosu

      

Posebno su moderni obruči/tijare s porukama, ali i sve trake, vezice... Pletene trake će biti posebno korisne zimi.


10. Kosa u vibrantnim bojama

      

Odlučite li se za ovu boju kose sigurno je da ćete privlačiti poglede. Važno je da održavate kosu zdravom, jer uočljive boje uvijek trebaju zdravu podlogu.

 

 

Politika privatnosti

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više o pravilima privatnosti i kolačićima koji se pohranjuju.