Valentinovo u Mariji Bistrici uz poeziju

Valentinovo u Mariji Bistrici uz poeziju

Valentinovo u Mariji Bistrici uz poeziju

Valentinovo u Mariji Bistrici uz poeziju

Valentinovo u Mariji Bistrici u znaku jubilarnog recitala ljubavne poezije «Željka Boc»

Jubilarni 10. recital ljubavne poezije ‘Željka Boc’ održat će se tradicionalno na Valentinovo, 14. veljače u Mariji Bistrici, u spomen na tragično preminulu pjesnikinju Željku Boc (1976.-2002.). Ove je godine na Natječaj  pristiglo rekordnih 476  pjesama od 115 autora iz cijele Hrvatske. Stručni ocjenjivački sud  u  sastavu:  Ludwig Bauer, predsjednik te Enes  Kišević i Dubravka  Težak  – članovi,  odabrao je 56 najuspješnijih pjesama od  40 autora koje će biti objavljene u zborniku ‘Hod se nastavlja’.

Trideset pjesama  bit će interpretirano  na završnici  Recitala  u Domu kulture u Mariji Bistrici s početkom u 18.00 sati. Stihove će kazivati  Martina Čvek i Dubravko Sidor, glumci kazališta Svarog,  a u glazbenom dijelu nastupit će Renata Sabljak i Jurica Vugrek. Tri najbolje pjesme prema ocjeni Stručnog ocjenjivačkog suda i jedna prema ocjeni publike bit će nagrađene prigodnim plaketama. Povodom  jubilarnog recitala  pripremljen je i bit će otisnut  poseban zbornik pod nazivom ‘Nemoj prekinuti šutnju’  u kojem će biti zastupljene  sve dosadašnje nagrađene pjesme te 24 neobjavljene pjesme Željke Boc, a prema odabiru  pjesnika Enesa Kiševića.

Urednica obaju  Zbornika je prof. Ivančica Tomorad, likovna urednica i ilustratorica je  mag. arh. Bernarda Cesar, koja ujedno potpisuje dizajn i izradu plaketa za laureate. Zbornike je priredila Mira Pižir, a organizatori  su Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica i Radio Marija Bistrica. Ulaz je slobodan. Dobrodošli.

Objava za medije

Objavljeno
Kategorizirano kao NAJAVE

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)