I. PRODUKTEKA – Tema: namještaj i opremanje interijera

I. PRODUKTEKA - Tema: namještaj i opremanje interijera

I. PRODUKTEKA - Tema: namještaj i opremanje interijera

I. PRODUKTEKA – Tema: namještaj i opremanje interijera

14. veljače 2013. 10.00 – 15.00 h
Centar za dizajn HGK, Draškovićeva 45 (prizemlje), Zagreb

Scuderia Zagreb u suradnji sa Centrom za dizajn HGK okupiti će dizajnere, proizvođače i distributere na I. Produkteci, produkt dizajn platformi za stvaranje novih proizvoda. Produkteka je platforma koja povezuje dizajnere, proizvođače, distributere i inovatore – elementarne čimbenike realizacije dobrih ideja u stvarnost. Cilj joj je uspostaviti komunikaciju između svih dionika procesa stvaranja novih proizvoda- dizajnera, proizvođača i distributera.

Povezujući ljude, omogućujući razmjenu ideja i kreativnu atmosferu ona potiče na suradnju s konkretnim ciljem: stvaranje novih proizvoda i jačanje hrvatskog gospodarstva. „Ova platforma je mjesto sastanka i povezivanja ideje i proizvodnje.“ Nastala je inicijativom tvrtke Scuderia Zagreb a u suradnji s Centrom za dizajn HGK, udrugom Boonika – platformom vizualnog dijaloga i Boonar Studijem.

Scuderia Zagreb je tvrtka koja već pet godina organizira Auto(r) konferenciju o dizajnu automobila, najveće događanje posvećeno produkt dizajnu u Hrvatskoj. Do sada je uspješno surađivala na nizu projekata iz područja produkt dizajna, kao što su Sljeme Autokoffer, Dok-ing XD, Rimac Concept One…

Boonika je udruga koja djeluje na načelima tolerancije, suradnje, ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja kroz strategijske ciljeve jačanja društvenog kapitala i promicanja vrijednosti umjetnosti i međunarodne kulturne suradnje, dok se Boonar kao CGFS (computer grafic freelance studio) sastoji isključivo od freelancera.

Produkteka će se odžavati kvartalno u vidu jednodnevnog druženja dizajnera, proizvođača, distributera i inovatora kroz radionice, predavanja, prezentacije, panel diskusije a za vrijeme kojih će se istovremeno moći vidjeti uživo gotovi proizvodi nastali uspješnom suradnjom dizajnera i proizvođača. Uz potporu Centra za dizajn HGK, I. Produkteka bit će održana već 14. veljače u izložbenom prostoru Centra za dizajn u Draškovićevoj 45, s temom namještaj i opremanje interijera. Hrvatski dizajneri i proizvođači otkrit će nam svoju viziju razvoja hrvatskih proizvoda. Deset dizajnera, deset tvrtki i pet distributera desetminutnim prezentacijama predstavit će se jedni drugima, opisati čime se bave, koje su im mogućnosti i potrebe. Pozivu su se već odazvale tvrtke kao što su Inkea, Kvadra, Kenda, Inker, Intera, Topomatika, Evolve, PandoPad, te mnoge druge. Javnosti će svoje projekte osim njih predstaviti i hrvatski dizajneri Mario Furčić, Nikolina Jelić, Ksenija Jurinec, Ada Kezić, Ana Banić Göttlicher i Maša Vukmanović, Zoran Šunjić i Ines Pašić, Alan Tvico, Tomislav Veltruski i Carmen Mikuš. Predstavit će se i radovi nastali uspješnom suradnjom dizajnera i proizvođača i dokazati da hrvatski produkt dizajn ima mnogo toga za ponuditi.

II. PRODUKTEKA odžati će se za vrijeme Auto(r) konferencije o dizajnu automobila a tema će joj biti Transport. Vrijeme predviđeno za održavanje iste bit će u mjesecu travnju.

Centar za dizajn HGK, 14.veljače 2013. na Valentinovo od 10:00 do 15:00 sati, pravo je mjesto za sve zaljubljenike u dizajn.

Objava za medije od: Scuderia Zagreb

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)