Lollobrigida i Mira Sorvino na bečkom Opernom balu 2013.

Lollobrigida i Mira Sorvino na bečkom Opernom balu 2013.

Lollobrigida i Mira Sorvino na bečkom Opernom balu 2013.

Lollobrigida i Mira Sorvino na bečkom Opernom balu 2013.

U austrijskoj će se prijestolnici i ove godine održati tradicionalni bečki Operni bal. Operni bal predstavlja vrhunac Bečkog fašnika, a  održava se  svake godine u zgradi bečke Države opere (Staatsoper).

Sa svojih gotovo 12.000 posjetitelja svake godine najveće je okupljalište austrijskih kulturnjaka, poduzetnika i političara, ali i inozemnih zaljubljenika u grad Beč. Usprkos cijenama ulaznica koje sežu od 260 eura  sve do 17.000 eura za zakup počasne lože, čak 2.500 posjetitelja ove glamurozne manifestacije dolazi iz inozemstva. Tradicija održavanja bala seže još iz 1877. godine, no prvi je bal pod nazivom “Wiener Opernball” održan tek 1935. godine i to s humanitarnim ciljem. Od tada se ovaj bal održava svake godine zadnjeg pokladnog četvrtka. Iznimka su bila vremena ratnih sukoba, kao npr. za vrijeme trajanja 2. svjetskog rata ili Zaljevskog rata 1991. godine.

Početak bala obično je u 22.00 sata, a završetak točno u 5.00 sati ujutro sljedećeg dana.

Za ovogodišnji bal koji će se održati 7. veljače stanovnici Beča se pripremaju već mjesecima pa tako i poznati bečki građevinski poduzetnik Richard Lugner koji svake godine za svoju pratnju angažira neku planetarno popularnu zvijezdu.

Ove će godine u svojoj počasnoj loži ugostiti bivšu talijanski filmsku divu Ginu Lollobrigidu (85) i američku glumicu Miru Sorvino.
Lugner je na tiskovnoj konferenciji izjavio kako je slavnu talijansku glumicu želio ugostiti još prije 22. godine, no Operni bal je tada morao biti otkazan zbog Zaljevskog rata.

Svoj je posljednji film Lollobrigida snimila prije više od 18 godina, a najpoznatija je po ulozi ciganke Esmerale u filmu „Zvonar crkve Note Dame“ koji je snimila 1956. godine s Anthonyjem Quinnom. Po završetku glumačke karijere Lollobrigida se bavila fotografijom i kiparstvom, a medijima je u zadnje vrijeme bila posebno zanimljiva zbog „ljubavnog rata“ s bivšim zaručnikom.

U Lugnerovoj počasnoj loži će sjediti ukupno 12 osoba. Pored slavnih gošći to će biti sam Lugner i njegova obitelj te bliski prijatelji. Koliko je poznato niti Lollobrigida, niti Sorvino nisu izrazile nikakve posebne želje vezano zu gostovanje na balu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)