Rovinj Photodays 2013

Rovinj Photodays 2013

Rovinj Photodays 2013

Rovinj Photodays 2013

 

Otvoren najveći hrvatski natječaj fotografije

Od petka, 1. veljače 2013. otvoren je ovogodišnji natječaj za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 15. ožujka 2013., u deset službenih kategorija.

Sudionici apliciraju prema unaprijed utvrđenom protokolu i pravilniku naznačenom na službenim web stranicama www. Photodays-rovinj.com. Natječaj je, kao i dosadašnjih godina, otvoren samo za autore iz RH.

O najuspješnijim prijavama odlučivat će međunarodni Ocjenjivački sud, u sastavu: Markita Franulić – povjesničarka umjetnosti, kustos i recenzent, ravnateljica Tehničkog muzeja u Zagrebu, – predsjednica ovogodišnjeg žirija , Michael Diemar  – osnivač jedne od najpoznatijih londonskih fotografskih galerija Diemar/Noble Photography, galerist, kustos, kolekcionar i predavač , kurator mnogobrojnih izložbi svjetskih majstora fotografije, Žarko Vijatović – višestruko nagrađivani fotograf sa stalnim prebivalištem u Parizu, član je francuske zajednice samostalnih umjetnika, la Maison des Artistes. Stalni je suradnik pariške galerije Gagosian, radi i kao kustos) . Goran Trbuljak  – osim profesionalnog bavljenja filmom i umjetničkom djelatnošću na području likovnih umjetnosti, fotografije, videa, konceptualne umjetnosti , radio i kao grafički urednik i urednik fotografije u časopisu “Film”, “Polet” i “Gordogan” . Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj umjetnički rad. Danas u zvanju redovitog profesora na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Dvostupanjskim procesom odlučivanja, biraju se finalisti i pobjednici natječaja, čije će fotografije biti prikazane u sklopu putujućih izložbi, te uvrštene u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt.

Pobjednicima natječaja pripada i novčana nagrada u iznosu od 5.000,00 kn, službena statua „Kadar“, a pobjednik kategorije Umjetnički koncept, bit će predstavljen samostalnom izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt, u rujnu, u Zagrebu u sklopu tradicionalne izložbe Rovinj Photodays 2013.

Proglašenje nominiranih autora te osvrt na tijek žiriranja  (po tri finalista u svakoj kategoriji) održat će se u svibnju na službenoj press konferenciji , u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Službeni program završnice festivala bit će objavljen u ožujku, a sama završnica, u sklopu koje će se održati službeno proglašenje pobjednika, ali i niz značajnih fotografskih izložbi, kao i radionica, predavanja, pregleda portfolia i ostalih sadržaja, održat će se od 7. i 8. lipnja 2013. u Rovinju.

Objava za medije od: Rovinj Photodays

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)