Uspješno završio Svarog Professional Networking Night Zagreb!

Uspješno završio Svarog Professional Networking Night Zagreb!

Žene otišle doma s punom torbicom posjetnica

Da je networking u poslovnom svijetu itekako važan, dokazalo je u četvrtak oko 90 poslovnih žena koje su u opuštenoj i zabavnoj atmosferi širile mrežu svojih poslovnih kontakata pa tako otišle doma s punom torbicom posjetnica.  No, osim razmijenjenih kontakata, žene su međusobno izmijenile i svoja znanja i iskustva.

Žene svojom emocionalnom inteligencijom lakše prepoznaju problem
i jednostavnije ga rješavaju!

Da žene imaju prednost na ˝muškim˝ radnim mjestima, jer problemu pristupaju na drugačiji način od muškaraca, tvrde moćne žene:
˝Žene svojom emocionalnom inteligencijom lakše prepoznaju problem i jednostavnije ga rješavaju. Ima situacija kod prvih kontakata gdje muški suradnici ili poslovni partneri gledaju na mene s nevjericom, ali kasnije, u principu, nema problema. Bitno je znanje i dobro snalaženje u poslu, a tada se klasični muški pogled na ženu, na ovakvom radnom mjestu, odmah izgubi.  ˝
Vera Čelar , direktorica proizvodnje u Badelu 1862.

˝Badel 1862, kompanija koja ove godine slavi 150 godina postojanja, tradicije i kvalitete zahtjeva i od nas zaposlenih vrlo širok spektar zahtjeva koje moramo rješavati. Konkretno, u mojem slučaju, to je konstantna briga o svim tržištima, kako domaćem, tako i o svim izvoznim tržištima, a takvih je oko trideset. Svako od njih zahtjeva specifični marketinški miks, rokove, suptilan pristup svakom od njih, a sve to u kratkim rokovima. Pri tome moram imati u vidu sve ono što je do sada napravljeno, rezultate, zahtjeve Uprave, domaće i svjetske trendove i još im uz to ponuditi inovativnost kako proizvoda, tako i načina konzumacije.˝, kaže Tatjana Gerić Podravac, direktorica marketinga i inovacija.

A za uspješnost tvrtke Badel 1862., odgovorna je, između ostaloga, i matematička preciznost žena.

˝Imenovanjem na radno mjesto direktorice poslovne funkcije nabave i logistika ključni mi je zadatak bio racionalizacija poslovanja uz povećanje kvalitete proizvoda i usluga jer Badelovim potrošačima treba trajno pružati sadržajno kvalitetne proizvode opremljene funkcionalnom i atraktivnom ambalažom. Održavanje kvalitetnog odnosa s dobavljačima, praćenje omjera cijena i kvalitete sirovina, materijala i usluga osnova su za uspješno obavljanje povjerenog mi zadatka.˝, ističe Barbara Županić, direktorica nabave i logistike.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)