Beč slavi 175. rođendan carice Sisi

Beč slavi 175. rođendan carice Sisi

Povodom 175. obljetnice rođena slavne austrijske carice Sisi (1837. – 1998.) su mnogobrojni muzeji grada Beča svoj jesenji program posvetili najomiljenijoj austrijskog carici.

Tako se u bečkom Muzeju namještaja (Hofmobiliendepot) od 26. rujna do 27. siječnja 2013. godine može pogledati izložba pod nazivom «Sisi na Krfu» koja je posvećena caričinoj ljubavi prema putovanjima, filozofiji, istraživanjima i prirodi. Izložba obuhvaća veliki broj eksponata iz caričine ljetne rezidencije na otoku Krfu, gdje je redovito ljetovala od 1885. do 1896. godine.

I Sisi muzej u bečkom Hofburgu će u novouređenim prostorijama predstaviti novo izložbeno težište pod nazivom «Caričina djeca» koje obuhvaća različite predmete od čizmica, preko odjeće, sve do pisama. Preuređena je i prostorija posvećena braći i sestrama carice, a i poznati portet carice u balskoj haljini sa zvijezdom u kosi je za ovu priliku restauriran.

Bečki dvorac Schönbrunn je svoju turističku ponudu također prilagodio rođendanskoj proslavi carice, a u bečkom kazalištu Raimund Theater se od 5. rujna 2012 može ponovno pogledati najpoznatiji njemački mjuzikl svi vremena «Elisabeth» koji govori o životu jedne od zasigurno najpoznatijih ličnosti austrijske povijesti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)