U utorak u Zagrebu počinje 12. Ljeto na Strossu!

U utorak u Zagrebu počinje 12. Ljeto na Strossu!

Manifestacija Ljeto na Strossu tijekom godina prerasla je u najdulji kulturni događaj tijekom godine u Zagrebu pa će tako i ove godine trajati tijekom cijelog ljeta, točnije 100-tinjak dana. Obilježje Ljeta na Strossu sasvim sigurno su brojni koncerti odličnih klupskih glazbenih sastava koji su, kao i uvijek, za sve posjetitelje besplatni. Uz svakodnevne, odnosno večernje koncerte brojni posjetitelji i zaljubljenici u Ljeto na Strossu mogu nedjeljama sudjelovati u popularnom Pub kvizu znanja koji vodi i uređuje kvizoman i redatelj Mario Kovač, zatim su svakodnevno prisutne likovne radionice i likovna kolonija u kojoj sudjeluje više desetaka akademskih umjetnika i kazališne predstave za djecu koje realizira Malo lutkarsko kazalište „LET“.

U sklopu Ljeta na Strossu održat će se i nekoliko tradicionalnih događaja od kojih izdvajamo Izbor za najljepšeg psa mješanca u sklopu kojeg se organizira i udomljavanje napuštenih pasa iz zagrebačkih azila za životinje. Posebno svečano je 30. lipnja kada se organizira Doček pola nove godine uz prigodni vatromet i otvaranje šampanjca. Svoje mjesto u programu već tradicionalno zauzima  Modna revija Zagrebačke škola za  tekstil, kožu i dizajn u kojoj učenice osobno nose svoje modne kreacije.

Ljeto na Strossu krase i zanimljive likovne instalacije te scenografija koja ove godine na određeni način spaja simbole i vrijednosti zapadne civilizacije te afričkih i južno američkih plemena. Naime, uz četiri vrlo velika lustera koji izlaze iz krošnji kestena na stablima istih postavljeno će biti deset različitih lutki koje predstavljaju plemenske poglavice i vračeve. Scenografiju i ove godine potpisuje akademska likovna umjetnica Marta Crnobrnja.

Ljeto na Strossu počinje u utorak, 29. svibnja u podnevnim satima, a prvi koncert ove godine na malenoj pozornici kraj Kule Lotrščak održat će izvrsni glazbeni sastav Sick Swing Orchestra s početkom u 21.00 sat. Sve posjetitelje na popularnom Strossu očekuju programske knjižice u kojima je detaljno predstavljen program manifestacije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)