Znate li kako „jesti pametno“?

Znate li kako „jesti pametno“?

Znate li kako „jesti pametno“?

U zagrebačkom restoranu Bon Appetit tim kulinarskih kreativaca na čelu s Marinom Vojković osmislio je novi koncept zdrave prehrane – Smart Food, utemeljen na spajanju znanosti o prehrani i kreiranju novih zdravih jela i maštovitih kulinarskih kombinacija.  Obrok sa Smart Food jelovnika predstavlja sve što jedan dobar i kvalitetan obrok u sebi mora sadržavati.

Znate li kako „jesti pametno“?

„Izuzetno vodimo brigu o namirnicama koje koristimo te kako iste kombiniramo i termički obrađujemo. Svaki Smart Food obrok primjeren je ljudskom organizmu, njegovom metabolizmu te potiče pozitivne procese u našem tijelu i pomaže održavanju općeg zdravlja. Takvom prehranom čovjek stječe  energiju, bez osjećaja težine u želucu,“ tumači Marina Vojković, idejna kreatorica koncepta Smart Fooda koji se od početka travnja može kušati u popularnom zagrebačkom restoranu u Heinzelovoj ulici.

Znate li kako „jesti pametno“?

Neizostavne namirnice koje trenutačno možete probati u maštovitim, ukusnim kombinacijama u restoranu Bon Appetit su divlje šparoge, divlji radič, kopriva, špinat, krasuljica, potočnicu, ćimulice, domaći limun s otoka Visa, a ispred svih,  neizostavna namirnica je batat, otkriva Marina Vojković koja je nešto više od godinu dana radila na projektu i konceptu Smart Fooda i usavršavala ga zajedno sa svojim timom.  Živi, uvijek promjenjivi jelovnik Smart Fooda nastaje doista uz punu predanost ljudi koji stoje iza koncepta. „Dio namirnica nalazim u vlastitom vrtu kao i u podnožju Medvednice gdje iz dana u dan nalazim nove biljke koje mi potiču izvrsne ideje za razvoj Smart food proizvoda. Jedan od izvora namirnica je i vegetacija otoka Visa s kojeg redovito donosim motar, kadulju, kapare, smokve, limun i gorke naranče. Uz istaknuto, moja suradnica Donatella Verbanac redovito me opskrbljuje svim blagodatima koju nudi vegetacija Istre,“ tumači Marina, naglašavajući da tim restorana Bon Appetit, na čelu s nagrađivanim kuharom i chefom Berislavom Lackovićem u kreiranju uvijek originalnih recepata i kombinacija jela koja pripadaju Smart Foodu pokreće uvijek ista ideja – ponuditi gostima zdrav obrok koji će ih osvježiti i okrijepiti, dajući im potrebnu energiju za svakodnevne poslovne i životne izazove.

Valja naglasiti da Smart Food koncept nudi jela za najrazličitije ukuse – bilo da ste poklonik njoka od mrkve u umaku od bukovača i limuna, tagliatella od rogača s kozicama i motarom ili vas više zanima onaj slatki dio koji dolazi na kraju, pa se odlučite za tortu od maslinovog ulja koju će vam poslužiti uz kremu od limuna, svatko će u Bon Appetitu pronaći izazov za sva osjetila!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)