Kupi majicu „Alergični na nasilje“ i pridruži se nacionalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama!

Kupi majicu „Alergični na nasilje“ i pridruži se nacionalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama!

Svoj doprinos nacionalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama „Sigurno mjesto – U tri klika biraj život bez nasilnika“ koju provodi nevladina organizacija Ženska soba – Centar za seksualna prava i u sklopu koje je pokrenuta prva web stranica za žene žrtve nasilja www.sigurnomjesto.hr, sada mogu dati i građanke i građani! Kupnjom prigodne aktivističke majice „Alergični na nasilje“ koju je za potrebe kampanje dizajnirao Ivica Skoko, moći će osigurati daljnju vidljivost kampanje koja je do sada realizirana za nula kuna, a uz potporu javnih osoba i medijskih pokrovitelja.

Majicu su već nabavili i nose brojni  podržavatelji kampanje poput Luke Nižetića, Ksenije Marinković, Ide Prester, Irine Čulinović, Petre Dugandžić, Sonje Šarunić, Meritas, Jelene Radan, Žana Jakopača, Rujane Jeger  i mnogih drugih. Kampanju podržava i pjevačica Nina Badrić koja je o njoj kazala: „Dižem svoj glas protiv nasilja. Svaka vrsta nasilja je za osudu i pojedinca i čitave javnosti. Iskorištavati svoju snagu da bismo ponizili i povrijedili slabijeg od sebe govori samo to da smo MI oni pravi slabići. Želim da Hrvatska postane zemlja u kojoj ce se javno, bez straha od osude i bez srama moći prokazati nasilnika svake vrste.“ Uz brojne javne osobe koje su se uključile u kampanju, u njoj se osobito angažira i pjevač Luka Nižetić koji upozorava: „Svakih petnaest minuta u Hrvatskoj je zlostavljana jedna žena. Vrijeme je da tome stanemo na kraj.“

„Medijskom kampanjom htjele smo jasno poslati poruku ženama žrtvama nasilja da nisu same, da za situaciju nasilja postoji izlaz kao i pružiti podršku ženama da prijave nasilje i prekinu začarani krug. Brojne žene žrtve nasilja još uvijek su obvezane strahom, sramom i krivnjom na šutnju ili nemaju dovoljno informacija gdje i kako potražiti pomoć kako bi prekinule krug nasilja,“ tumači Maja Vukmanić, iz Ženske sobe naglašavajući da su osnovni ciljevi web novopokrenute web stranice Sigurno mjesto olakšavanje ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja nalaženje pomoći i podrške, na način da se na jednom mjestu obuhvate sve potrebne informacije za prijavu nasilja ili u donošenju odluke za izlazak iz nasilja.

Budite i vi dio kampanje i pokažite da ste i vi „Alergični na nasilje“!  Majicu možete naručiti u Ženskoj sobi putem e-maila: zenska.soba@zenskasoba.hr ili telefona: 01/ 611 91 74.

Inače, kampanja „Sigurno mjesto – U tri klika biraj život bez nasilnika“ trenutačno se, nakon što je promovirana u Zagrebu, odvija u svim većim hrvatskim gradovima, informirajući javnost o web stranici www.sigurnomjesto.hr i potičući sve žrtve nasilja da „u tri klika“ pronađu potrebne informacije i podršku, prijave nasilnika i izađu iz začaranog kruga života s nasiljem.


foto:
Nina by Andreja Damjanović
Luka Nižetić by Vedran Petak

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)